SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

19 June 2009

citer mggu lepas.. (sesuai ker tajuk ni??? lantakla..)

citer ni mggu lepas punyer citer dan campur mggu ni sikit... aku bru b'kesempatan nak hapdet.. nnti korang ckp aku hilang kemane plak kan... takde mende nak hapdet, aku hapdet la citer ni yer.. mggu ni mmg mood aku kureng dan t'sgt2 letih.. ari kamis & jumaat ari tu aku mc, demam yg sgt pnas.. tkut aku wooo.. yelah kan, skang ni H1N1 & denggi tgh duk glemer... nsib baik mase gi klinik tuh, Doc ckp xder ape2.. demam pnas biase jer, mgkin cuaca skang kan x menentu...

ari kamis, jumaat & sabtu tuh, aku mmg xleh nak bgn lgsung, kpala nih rase berat sgt ndk angkat... sib baik anak2 aku pndai bwk diri.. ndk2 airel, lgsung x mrengek kat aku.. time ndk tido jer, pndai plak si airel nih cari kain lampin & bantal busyuk, pastu landing jer.... adoiii... kesian plak aku nengok.. si kakak plak tlg buatkn susu dan tidokan adik.. tima kasih kakak, rajin anak ummi jg adik.. nanti ummi beli henpon yg kakak nak tu yer... abg ngah pon rajin gak jg adik... siap share2 lg menan dgn adik... nanti ummi beli menan Ben10 yg abg ngah nak erk.... sayang anak2 ummi....

b'balik psal airel td, airel ni klu ndk tido, kain lampin mmg wajib ado... klu x ado, satu umah dia pusing cari kain dia tuh.. satu tangan duk gentel2 bucu kain tu, sebelah tgn lg msuk mulut... bknla seme jari korang.. melampo la klu seme jari.. org bese isap ibu jari, tp si airel ni isap 2 jari... jari antu dgn jari manis.. ambk ko.. tp msti jari tgn kanan... x taulah si airel nih, dr umo 1 bln cmtu smp skang, suke isap jari... aku tarik wat kuor dr mulut dia, dia masuk blik, aku tarik, dia masuk blik... adoooiiiiii..... suke ati airel la... x larat ummi nak main tarik2 dgn airel nih... atau korang ader tak petua tak nak bg anak2 kite isap jari nih??? klu ader, sudi2 lah share erk....

nak jd citer plak, elok2 aku dah rase sihat sikit ari sbtu tuh, airel plak demam... panas gile bdn airel... mase pg & tghari tuh ok lg... siap main joget2 lg dgn kakak & abg ngah... masuk jer ptg skit, bdn airel panas sgt... panik jap aku... trus basahkan kepala airel & letak tuala basah kat kepala airel... aku call hubby bgtau... hubby ckp bwk trus pi klinik, yelah korang, klu nak tggu hubby smp umah dlu msti ambk mase kan... aku pon siap cpat2 & trus bwk airel pi klinik... sruh kakak pegang airel, tp airel asyik duk merengek takmo kakak pegang dier... adoilaaa... kelam kibut aku bwk kete... sib baik klinik kat area taman ni jer.....

doc ckp airel demam biase jer... doc tu ckp kat aku, "jgn panik yer puan, nanti saya bg ubat demam, antibiotik & ubat selsema, bagi ikut aturan yer..." aku jwbla, "yer doc, time kasih yer.." smbil angguk2 kpala gitu.. mgkin doc tu nmpak mcm mane ghuper aku yg panik gilo tuh... mau x panik korang... anak demam kan... klu korang pon msti riso kan... kuar klinik trus call hubby bgtau airel demam biase jer...

mlm tuh aku x tido korang, jaga airel, ngantuk gilo... ari ahad tuh airel merengek jer la... mmg takleh wat keje lain pon.. duk meriba airel jer la.. mkn2 pon hubby aku tapau jer.. mlm tu pon aku b'jaga lg jaga airel.. gilir2 la dgn hubby.. byk cantik tak nak jg anak, aku mmg tak bg can punyer.. anak b'same2, so kenela jg same2 kan?? mana aci aku sorg jer jaga anak.. btoi tak korang?? aku tau, korang pon mesti stuju dgn aku kan? kan? kan?


sib baik pg isnin tu demam airel kebah sikit.. tp still merengek la.. tak nak dgn org lain... adoiii.. cmner nih? aku bru jer mc 2 ari, tak kan nak ambk cuti plak.... last2 aku tggal jer airel kt nursery... tp aku pesan la dgn ira, budak nursery tu, klu airel meragam truk sgt, call aku..... smp ofis aku wat keje pon x snang, asyik ingat airel jer... bape kali ntah aku tepon kat nursery tuh tanyakan airel... tp ira ckp airel ok jer, takde la meragam sgt.. lege aku... blik keje ambk airel, bdn airel panas lg tp berape sgt la.. mlm tu aku tido2 ayam jerla.. wlopon bdn airel tak bape panas, tp aku tkut gak tibe2 jer pnas blik, mane tau kan.. ari slase tu demam airel mkin kebah dan alhamdulillah, ari rabu demam airel kebah sepenuhnya... tp bila dah kebah demam, noty nyer menjadi jadi plak... xpelah airel, noty pon noty lah, asalkan airel sihat sokmo yer... klu tak, ummi x snang duduk tau...

p/s : cuti sbtu & ahad nih, aku nak kaber blik tido tak cukup tuh... aku tak kiro... aci tak korang??? ek elehhh... mcm la korang tak penah buat erkkk....

5 comments:

neezareef said...

ohh ptt arr senyap jek
demam upenye
tentulah kan sorang demam msti yg lain jangkit punye
mujur arr demam biasa

zue @ annaleeya said...

haahla neeza, kene kuarantin kt umah jap.. sib baik dmam bese jer...

Ada Ayrissa said...

ermmm..skang musim kot kak zue...
dmm sket pon kena bg ubat terus..
takuttt....
sian kat budak2..
huhu

[-suziey-] said...

la sian airel..menjangkit dr mamanya la tu..

zue @ annaleeya said...

ada..
btoi tu ada... panik k.zu mase tu, bdn airel x pnah pnas cmtu.. sib baik xde ape2..

suziey..
demam ni klu x jgkit satu umah x sah kan???