SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

11 January 2010

DinoTrek Menyerang Kuantan

DinoTrek ni dah lame sbnarnye kt Ktn nih.... kwn2 blogger pon dh byk wat n3 psal dinotrek ni... tp semlm je bru aku b'pluang bwk anak2 gi tgk pameran tuh... anak2 aku slalu tanye bile bulih gi tgk dinosour tu.. aku bkn xleh bwk, abis tu nak wat cmner, hr mggu jer abah bebudok ni kene keje.. klu x keje pon, blik kg.... he3... klu abah diaorg ni xde skali, jgn hrap la aku nak gi... jenuh la aku nak mlayan krenah tiga2 org skali..... nak2 yg kcik tuh..... aduihhh... pnat la.....
dr umah memasing teruja la nengok dinasour nih.... yelah kan, kt zoo mane ade menatang nih.... wlu pon bkn dinosour yg real punye, tp ttp la teruja jgk.. bese tgk dlm tv jer.. dok sebokla tanya aku, dinosour tuh beso mane? dinosour tuh mkn org tak umi??? mcm2 soalan la... ndk2 abg ngah.... penat aku nak jwb.. kt umah blh siap ckp, abg ngah x tkut pon dinosour tuh, nnti abg ngah flying kick jer umi.... wah ckp bsar tau anak bujang aku nih..... smp jer kt sane, bile dgr jer sore menatang tuh mengaum2 gitu.... siap nganga2 mlut & gerak2 lg.... haaa!!! tau abg ngah kecut perut .... siap tarik2 baju aku... adehla.... sabo jelah abg ngah nih... si Airel pon same gak, asyik ckp atot... atot.... jer!!! (atot tu takut yer puan2.. nih bahasa Airel k..)
tp betoi la kan, klu la dinosour ade kt zaman skang nih, cmnerla yer... dahla badan dino tu bapok besonye... skali pijak jer, uiii... ngeri klu nak pikir kan... ape pon tgk jelah pic yg smpat di snap semlm...


gambar latar blakang dino ni ambk kt pameran tu lah.... pastu diaorg emel kt kita.... pastikan ade emel la... surat-menyurat diaorg boo layan k...

mase pegi tuh, kbtulan diaorg wat pertandingan mewarna... kakak & abg ngah try la join... tak sgka plak kakak & abg ngah dpt tempat kelima t'baik.... dptla hdiah alat tulis... jd la kan, dr x dpt ape2... umi vangge skejap.... heh heh..... Airel tuh tak ambk bhgian yer... saje menyebok kt ctu kjap... mmg tak duk diam...

ni antara dinaosour yg ade kt pameran tuh... see... dino t-rex tu la yg abg ngah takut skali.... alah... yg nganga mulut nmpak gigi tuh.... dah la sore duk mengaum2.... sib baik tak nangis... ade jgk bdk2 yg nangis tgk t-rex tuh....


dr duk takut2 tgk t-rex, jmpe plak game puzzle.... wah... trus hepy... kakak plak try jwb soalan psal dinosour .... si Airel tuh, tgk org main, dia pon sebok gak nak main....


tgk si Airel tuh.... puas aku sruh pandang camera, tp tak nak.... duk tgk ke dinosour tuh sambil ckp la.... atot... atot... last2, umi jer yg posing ayus gitu di samping dino.... he3....
okla tuh pengembaraan ke dunia dinosour jap.... sekurang2nye bile org tanya anak aku ape nama menatang tuh, anak2 aku bulih la jwb dinosour..... klu jwb biawak ke.... tak ke haru??? he3....

6 comments:

Ena Qalinsya said...

lambatnye ko br p ke zue.. aku dah p ngan kengkawan opis tp ngan dak2 lom lg.. smp bila dino tu ek

zue @ annaleeya said...

tulah xde mase.. semlm jer abah bebudak ni x keje, tu bwk pi tuh... bwkla anak2 ena, mesti dak2 tu suke... aku rase mase bace kt paper hr tuh smp bln jun... aku rasela...

zieha said...

salam perkenalan zue..tks ye ziarah blog zieha..i dah polo u..
kita pun dah gie kat kat dinotrek tu ..posting dia ada kat blog
http://myfiras.blogspot..
sambil singgah blog tu..jemput la sekali ziarah blog anak kesayangan hamba:)..

zue @ annaleeya said...

slm pkenalan jgk ye zieha.. thks sudi jnguk blog kite ye.. nnti kite same2la jenguk menjenguk k..

mummYaeesh said...

bestnye..klu yaeesh dpt g ni mesti dia suke mcm beghok makyeh..hahahah

zue @ annaleeya said...

bdk2 mmg suke bangat.... klu dtg ktn, gi lah tgk.. pameran dinotrek tu klu x silap, smp bln jun tau...