SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

20 April 2010

Aktiviti Hari Minggu....

nih citer hari minggu lepas.... lepas seme dah kekenyangan b/fast laksa ganu tuh..... seme bersiap2 nak kuar... mmg dah plan lame dah ni... nak gi tgk kwn haku dpt beby baru.... bestnyer dpt beby kan???? bila tgk beby, rase cam nak beby pulok... hehehe!!! oh no...... Airel kecik lagik la..... atau klu haku tutup kilang jerk cmner???? lagipon anak dah 3 org kan???? ckuplah tuh... yg penting kualiti... betul tak??? hahaha..... kene bincang dgn En Alias betul2 nih.... ekekek....

eh eh.... lari tajuk plak.... heheh..... dalam kul 11 pagi cenggitu kami kuar menuju ke Tmn Kempadang Makmur... menuju ke rumah kak aini yg baru bersalin anak keempatnya......  baru pebende??? kak aini dah dekat 40 hari bersalin, baru aku b'kesempatan nak gi tgk beby dia.... huhuhu.... sori kak aini, byk kejelah...... (alasan utk selamatkan diri) heheh.....

smp umah kak aini dlm kul 11.30 pagi gitu...... fuhhhh..... cuaca panas betulla.... tgk..... beby tak pakai baju pon.... panas sgt...... eeeee...... geram tau tgk beby nih..... suka sgt cium baby baru lahir nih.... wangi bau dia.... bila aku riba beby kak aini, Airel dengkila..... hehehe.... klakar tgk Airel merajuk dgn aku..... mrh sgtla sbb aku riba beby.....

nih beby chumel tuh.... mak beby tak nak bergambo.... malu ar body kembang lagik.... ekekek....

 Muhammad Amsyar Danish

balik dari umah kak aini, terus melencong ke Taman Teruntum..... Anak2 aku nak tgk monyet katanya....... Abg Ngah lagilah.... Ummi nak gi taman monyet..... hehehe.... kt Tmn Teruntum ni byk monyet, sbb tu anak2 aku paggil tmn monyet..... tp skang dah tak byk monyet yg dilepaskan.... sbb monyet nih mcm kianat sket.... klu lupa nak tutup cermin kete, abisla.... pastuh suke sgt curik makanan atau brg2 org.....

aku pnah tgk sorg amoi tuh terjerit2 sbb monyet larikan henbeg dia.... sian amoi tuh.... abis brg2 dlm henbeg tuh dikerjakan..... bila pekerja Tmn Teruntum  dtg, baru henbeg tuh blh ambik balik.... seme org takut nak tolong..... ganaz tau monyet tuh.... mgkin sbb tulah, skang byk monyet kt situ dikurung jerk... utk keselamatan pengunjung yg dtg ke Taman Teruntum......

okeylah..... tgk jerlah gambar yg sempat aku snap mase kt Tmn Teruntum tuh...
tak byk gambar pon..... aku penat kejar Airel jerk....

3 org buah hati aku..... hishhh... Abg Ngah suke sgt posing cenggitu.... Airel mcm cuak jerk.... Kakak posing ayu sokmo... he3..

kt blakang tuh ade buruk merak.... tp merak tuh nyorok kt blakang batu2 tuh....

Kakak & Abg Ngah bergambar dgn burung unta.....  Airel takmo bergambar.... takutkan burung unta.. huhu...

Ummi jaga Adik kt bwh erk..... Adik takut ar.....
okeh Ummi... 1... 2... 3....

ayarkkk..... jaga2 Ummi... Adik nak jatuh nih....
 Ummi.... tolong!!!!! 

Fuhhhh..... sib baik selamat..... hehehe....

Kakak & Abg Ngah yg hepy dpt main kt playground..... tp klu gaduh mmg tak hengat.... sabo jerlah...

lagik posing dari 2 bradik nih.......

last skali tuan belog & En Somi terchenta nak interprem.... hehe... tlg abaikan muka haku yg semakin bolat ittew okeh..... huhuhu.....

25 comments:

Siti said...

bila tgk baby, rasa sonok jer nak bersalin lg..uik..jgn2, wafi kecik lagi tuh.


eh! taman teruntum..dah lama tak gi..tapi suka sebab masuk free ejrk, takde kena byr..nanti kalau siti balik kuantan lama sikit, nak gi gak la.

LYaFRINA said...

bestnyer tgk baby.. tba2 ada keinginan.. tp nok buat gane..dh xdok rezeki..

**eyhh..dok tahan dgn tmn teruntum tu.. burung botak tu,, since lya kecik lagi.. leni siap bawok asya..ada lg burung botak tu.. hehhehehe... haritu nok g ambik gmbo kat brg unta tu..tp dok jd sbb ada beruk g main dgn brung unta.. takotttt!!

Zaidah said...

comel baby ...
bestnyer masuk tengok binatang free...klu kat JB kena bayar walaupun tak mahal tapi still kena bayar...

zue @ annaleeya said...

siti,
tgk beby cam teringin jerk kan??? suke bau beby...

balik kuantan nanti, dtgla siti... yg syiok tuh kt sini free.... tp skang binatang tak byk sgt kat cni... beruang pon tggal sekor jerk..

zue @ annaleeya said...

lya,
Insyaallah lya, klu diizinkan tuhan, adelah rzki tuh...

anak2 zue pon seme takut burung unta tuh... Airel lari awal2 lagi.. kakak dgn abg ngah pon bergambo jauh2 jerk...

~Siti Hajar~ said...

tgk bb je rs nak ada bb gak kan? tgk mmg syok tp nak mjaganyer... adusss fenat...

sy pon anak 3 tu dah rasa ramai sgt, pun rasa xmo dah..huhuhu

mamalieyna said...

saya nak baby lagi..suka baby! hehe.. ^_^

amboi happy la anak2 akak tu, leh nmpak dr pancaran wajah mereka2 ituw..

zue @ annaleeya said...

zaidah,
tgk muka beby rase sejuk jerk kan...

haah zai, kt cni free... parking pon okla.... hrp2 kekal lah free jerk.. he3..

zue @ annaleeya said...

siti hajar,
betuk tuh hajar... pk penat tuh mmg tak dayalah... 3 org ckupla kot... tutup kilang terus.. hehehe...

zue @ annaleeya said...

mamalieyna,
insyaallah ade rzki eina nak bg adik kt ayep tuh... lgpon eina baru sorg jerk kan...

bebudak nih mmg hepy klu bulih main gini... Abg Ngah dgn Airel ajak balik pon takmo... sabo jerk..

Nana said...

amboi suka airel men gelungsur ek.damia klw main sini mmg xmau balik la jawapnye heheh

zue @ annaleeya said...

nana,
mmg suke sgt nana... penat ummi nih duk kejor dia... pastuh bila ajak balik, takmo dia... samela cam damia..

fazilzura said...

SGT TERUJA DGN BBY BARU .. bau nye wangi besh jekkkkk ...

lamo kiteorg ni x g terjah zoo .. besh jgk kalau g .. akil pun dh beso .. dulu g time akil 56hari .. dlm pantang hehehe

fazilzura said...

SGT TERUJA DGN BBY BARU .. bau nye wangi besh jekkkkk ...

lamo kiteorg ni x g terjah zoo .. besh jgk kalau g .. akil pun dh beso .. dulu g time akil 56hari .. dlm pantang hehehe

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

pasangan romantik gitu....tomei baby tu then sedap nama nyer

mamaaerish : said...

eb pn suker tgk baby... biler cium2... ssh nak lepas... ;p

zue @ annaleeya said...

fazilzura,
betul tuh... mmg teruja tgk beby... beby tuh nak sgt, tp bila pk kene bwk perut tuh tak tahan... alahan teruk sket..

budak2 mmg suke klu pegi zoo.. klu anak2 akak, konpem susah nak ajak balik..

zue @ annaleeya said...

anje,
romantika gitew eh??? hehehe...

beby mmg seme tomei.. nama tuh akak yg cadangkan... tak sgka kwn akak ikut... hehe... anak angkatla nih....

zue @ annaleeya said...

mamaaerish,
btoi tu eb... suke cium beby.. wangi jerk.. eb pon tak lame dah kan... bestkan ader beby nanti.. mesti aerish jeles dgn adik..

Ain said...

kak zue, dah lama ain tak singgah taman teruntum nie.....

kalau kami gi sana, tengok binatang kat sangkar bawah tu jer....

tak larat nak panjat bukit atas nun...hahaha

Dee said...

aku pun tgk baby rasa nk ada je baby lg..mimi ckp dlm perut aku ada baby taik je..kuang2..kuang2..kuang2..

zue @ annaleeya said...

ain,
akak pon tak larat nak panjat bukit tuh ain... tp ikut bebudak nih nak tgk burung unta... smp jerk, takut plak...

tp tmn teruntum skang tak mcm dlu dah... binatang pon dah kurang...

zue @ annaleeya said...

dee,
hahaha... fadan muke ko... nih mesti mimi tgk perut ko muncit semacam... ingatkan beby, rupenye baby taik jer... sabo jerk..

btw... klu anak2 tanya perut aku pon, aku akan jwb same.. xde bebyla... taik bykla... anak2 aku ckpla... ummi tak senonoh... hahaha...

Diamilikku said...

ala takde le kecik sangat airel tuh..buleh aje kak nak tambah sorang lagi...tiga sket sangat la kak..nanti masing2 dah besar bawak haluan sendiri sunyi sepi je umah.. go go go kak...su support nih..hehehhehe

zue @ annaleeya said...

diamilikku,
haisshhh.... ape la su nih... nak support la plak... sabo jerla... tp btul tuh, klu difikirkan.. klu seme dah beso2, msti sunyi sepi jerk kita nanti...

tgkla su... umo pon dah meningkat nih... klu diizinkan, Insyaallah... tetiba semangat berkobar2 balik... hahaha...