SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

22 April 2010

Buang Bayi Cacat??? Sedih Sangat!!!!

 

jln2 kt blog miela tadi... mengalir airmata aku bila tgk gmbar beby nih.... sedih kan??? dgn keadaan camtu, ibu bapak bayi nih sggup tinggalkan bayi nih... ibu bapa bayi nih tak dpt terima kenyataan dgn kecacatan bayi mereka.... apelah dosa bayi nih kan??? dia tak mintak dilahirkan camni... sepatutnya bayi ini mendapat sokongan dari ibu bapanya... tapi...... sedih kan??? tak tau nak cakap... cerita lanjut kt  myMetro...

21 comments:

LYaFRINA said...

itula..pg2 td pon dh baca kisah baby ni kt blog contest tu..
sedih sgt2.. sbb kalo belum bsedia pon..jgn la smpai serah kat rmh kbajikan..padahan bby ni zuriat dia..hasil drp hubungan dia gak.. apasalahnya..kalo dia bg pluang utk diri dia tu utk menerima bayi ni dgn redha n perlahan2..

**sedikit tsentuh dgn berita ni.. act, lya pon d lahirkan x sempurna..tp alhamdulillah mama & ayah serta semua org sekeliling terima diri lya seadanya 7 redha dgn keadaan lya ktika d lahirkan..

Ain said...

sedihnya zai.....

huhuhu..... nak nangissssssss.....

siapa la yang tinggal untuk menyokong sikecil ni berjuang.....

sabar la sayang.....

Ain said...

opsssss....

sorry kak zue, sedih tengok keadaan baby kecil ni sampai tersalah taip nama zai pulak.....

amponnnn kak.....

Nor Aishah said...

adui.. sedihnye.. dah lah lahir tak cukup sifat dibuang pulak oleh ibubapa.. sanggup ibubapa diorang buat macam tu ye.. herm.. tak sampai hatilah..

~aSHa~ said...

sy dah baca kat paper smlm...sedih sgt....ujian dari Nya...sejauh mana hati manusia itu

husnazainal said...

sian nye..

sampai hati mak bapak dia..
mungkin ade hikmah yg lebih baik allah akan bg pada parent dia if dia sabar n tabah menrima keadaan baby ni..ni tak..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ya Allah
kejinye manusia itu!
sanggup dia buang darah daging dia sendiri

aduhai..sedih sunggoh!

mamalieyna said...

sedihnye kak, sian budak tuu..
mmg tak aman la idup mereka yg buang baby camni!

Diamilikku said...

bodoh tul org yang buang tu..takde hati perut...geram seyhhh

zue @ annaleeya said...

lya,
sedih kan lya... diaorg nih tak pk ker??? bkn anak org lain... darah daging sdiri tuh... baby nih tak mtk pon jd mcm nih... smoga baby nih membesar dgn sihat....

tulah lya... syukur Alhamdulillah ibu bapa kita menerima kita seadanya...

zue @ annaleeya said...

ain,
haippp... xde ampun2... salah tetap salah... hehehe....

sian kan ain, akak pon bulih nangis tgk gambar beby nih... dahla keaadaan cmtu, tntu nak isap susu pon susah...

sedih sgt!!!!

zue @ annaleeya said...

nor aishah,
kita tgk pon tak smp hati kan.. tp mcm mana mak bapak baby nih blh tggalkan baby nih????

zue @ annaleeya said...

asha,
ntahla sha... hati manusia susah nak duga... tp baby tuh tetap darah daging diaorg.. takkan tak rasa belas wlu sdikit???

zue @ annaleeya said...

husnazainal,
tulah husna.... mane tau klu diaorg pelihara baby nih, rzki makin btambah kan???? nih msti otak kt pale lutut... x pk lgsung...

btw... tenkiu sggah sni yer...

zue @ annaleeya said...

rose,
yelah rose... mcm mane sggup buang darah daging sdiri...

mmg sadis... tersentuh sgt!!!

zue @ annaleeya said...

mamalieyna,
betul eina... mmg tak aman lah... mmgla anak diaorg cacat, tp tntu ade hkmah klu kita jg baby nih kan... ht org eina, susah nak duga...

zue @ annaleeya said...

diamilikku,
ntahla su... org mcm nih msti letak otak kt pale lutut... akak pon geram sgt!!!

Nana said...

malam tadi tgk berita mmg kesian bb ni anak cina..

tp nasib baik la..nasib bb ni dibela kan

Uda said...

kesian tgk bb ni.. dah ditakdir begitu rupa dan dibuang oleh ibubapa sendiri..tapi bb ni masih bernasib berbanding bb yg dibuang oleh ibu yg dah terlanjur... sebab dia masih ada peluang untuk idup....walaupun bukan itu yg dipinta..

zue @ annaleeya said...

nana,
kesian kan nana... wlu pon bb nih cacat, tp dia pon berhak utk dibelai dan diberi kasih sayang...

zue @ annaleeya said...

uda,
sedihkan uda... tp nasib baik tak dibuang merata... ade gak pluang baby tuh idup... tulah kan, sekurang2nya ade jgk yg ambik berat...