SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

17 May 2010

Lagi Bayi di Dera

lagi kes bayi didera.... tak abis2 kes dera nih....
kali nih kes bayi 8 bln, Muhammad Rayyan mati disyaki didera pengasuh...
takut skang nih.... byk sgt kes dera.....

yerla.... seme ibu2 yg bekerja takut dgr kes mcm nih kan???
anak2 kita seharian duk dgn taska ataupon umah pengasuh...
bagi anak yg duk dgn atuk dan nenek, sgt beruntung....

mintak2 anak2 kita dijauhkanlah dari semua nih.....
Nauzubillah.....

nak tau citer lanjut, korang baca sini.....

nih ibu bayi malang tu.... kita pon sbg ibu,  paham sgt2 perasaan dia skrg kan??? hancur luluh hati, bila anak yg ditimang2, dimanja2 pergi sekelip mata.... smoga ibu baby rayyan nih terus tabah... takziah utk family beby rayyan....

22 comments:

atty's said...

takde perikemanusian org yang mendera kanak2 ..insan yang lemah ..
harap family rayyan tabah ..

zue @ annaleeya said...

atty's,
betul kak ty... sgt2 sedih bila baca brita mcm nih... mtk2 kita dijauhkan kan kak ty...

~aSHa~ said...

sha pun baru baca tadi...
byk dah kes bayi mati di tangan pengasuh..aritu ada blog ttg mak seorang budak ni.....tapi dia dah close ke blog dia...sbb tanak ganggu prosedur mahkamah

LYaFRINA said...

sedihnya..
ssh2 si ibu ni mgandung.. melahirkan.. bila kita amanahkan org utk jaga skejap ank kita... dia x pegang amanah... y jd mangsa kanak2 x bdosa

LYaFRINA said...

sedihnya..
ssh2 si ibu ni mgandung.. melahirkan.. bila kita amanahkan org utk jaga skejap ank kita... dia x pegang amanah... y jd mangsa kanak2 x bdosa

Fieza79 said...

kejam sguh kan pengasoh2 yg cenggitu punya pangai...sngup membunuh bdk yg diamanahkan kpd meka...berbayar lak tu..bukan free
ishh geram sgt..

zue @ annaleeya said...

asha,
takut kan sha dgr kes2 mcm nih... mtk2 dijauhkanlah mende2 gini dari kita kan???

fazilzura said...

ish BANGANG nye manusia..

aku betui le x leh tahan bab2 kes dera ni ... tu psl x nak ambik org gaji, anto taska yg sgt2 hanpir dgn rumah .. so bile2 masa je ayah ke mama ku leh terjah tgk akil ..

mamalieyna said...

memang memilukan! sungguh tak snggup diuji mcm ni..mmg kena betul2 selidik pengasuh yg kita nak antarkan anak2 kan..takmo hal2 mcm ni terjadi kt kita2 ni..huhu..nauzubillah..

rynas said...

sedih sangat bila baca..dan jd takut bila tinggal anak kat pengasuh. Minta dijauhkan lah yer Amin.

zue @ annaleeya said...

lya,
ntahla lya ape nak jd skang... kita pcaya utk jg anak kita, tapi anak2 yg tak berdosa slalu jadi mangsa... sedih sgt bila baca citer gini...

zue @ annaleeya said...

fieza,
betul fiza... kita bayar diaorang utk jg anak kita dan kita pcaya diaorg akan jg anak2 kita kan??? tp mtk2 dijauhkanlah seme nih dari anak2 kita...

zue @ annaleeya said...

fazilzura,
betul tuh zura... seelok2nya pengasuh atau taska yg dekat dgn kita.. ape2 hal senang kan...

mmg kejam sgt sape yg buat gini pd kanak2 yg x bdosa...

zue @ annaleeya said...

mamalieyna,
betul eina... kita kene tgk dlu pengasuh atau taska tuh ok ke tak... jgn main htr jerk... takut sgt mende2 cenggini... tak sggup nak trima kan??? mtk dijauhkanlah... Nauzubillah...

zue @ annaleeya said...

rynas,
mmg takut rynas bila slalu sgt baca brita gini... same2lah berdoa smoga kita dijauhkan mende2 gini... Amin...

mummy_ayu said...

tu la sian sgt pasal berita nie..mak dia sampai pengsan kan...apa pun takziah & al fatihah untuk arwah baby tu...

fabulous.farah said...

salam kenal. semalam ade terbaca pasal ni..sedih sangat kan.huhu

zue @ annaleeya said...

mummy ayu,
klu kita pon tak taula cmner... mtk dijauhkanlah seme nih...

takziah utk family mangsa...

zue @ annaleeya said...

farah,
salam kenal... mmg sedih kan... masih ader manusia yg kejam mcm nih...

Nana said...

sedih kan..tak sanggup rasa nak baca

zue @ annaleeya said...

nana,
mmg sedih nana.. mcm mana lah pengasuh tuh tega wat cmtuh...

Ain said...

sedihnya bila kes macam ni berlaku kan.....

hopefully ibu arwah tabah....