SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

24 May 2010

PoToNG Q!!!!

macam2 cara nak sedarkan pengguna jln raya nih kan??? termasukla haku nih... hehehe!!! tp ok gak wat gini... bila baca papan tanda tuh, rase insaf jap... pastuh wat balik kan???? hehehe!!!  elehhhhhhh... korang pon cmtuh gak kan??? kan??? kan???? tak ngaku ler tuh!!!

tp apepon tabik ler pd pihak berkuasa.... papan tanda nih dah byk kt kuantan... tak tau ler kt tmpat korang pnah jumpe tak... ni ler salah satu cara nak bg kesedaran sivik sket pada sape2 yg suke sgt potong Q... aku klu bwk kete mmg hangin dgn org cenggini... tp kdg2 biler emergency tuh, haku buat gak.... ngehngehngeh!!!! korang jgn amalkan eh.... klu emergency tuh xpelah... bulih dimaafkan.... (ayat utk mengcover dri sdiri... hahahah!!!! gelak jahat di situ!!!)

korang pnah tgk papan tanda gini???? klu tgh drive, bila baca tuh, korang tak rasa bsalah ker????pertanyaan utk dri sdiri jgk.... huhuhu!!!

nih contoh org yg tak reti nak beratur...... org lain pon nak cepat gak...

p/s : piccas kt atas pinjam dari berita harian edisi timur hari nih... nak baca lebih lanjut, korang baca kt berita harian eh!!!

25 comments:

mamalieyna said...

eina selalu geram gk ngn org2 mcm ni, penat jer org2 yg ikut peraturan beratur pnjg, last2 sonang jer diorang potong Q, tmbh2 kalo dkt tol!

*eina tak pernah potong Q tau...sebab......... eina tak pernah drive! hahaha..

zue @ annaleeya said...

mamalieyna,
mmg geram tau eina.. tp kan, sbb akak pon pnah buat time nak cepat tuh... redha jerk lah... hahaha!!!

sonot eina takyah drive... pegi balik keje di jemput kan!!!

Fieza79 said...

tu arr fieza pon sebal gak ngn owg yg suka ptg Q ni...

LYaFRINA said...

eyhh..ada signboard g2 ye kat ktn?? dok perasan la plok.. heheheh..cam klakor pon ada.. tp penuh bisa tu...

potong Q ???
dop rajin laa.. sbb lya ada pmandu peribadi..sapo lg kalo dop fain.hehheeh.. tp..kdg2 tu naik geram tgk org potong Q.. lya ni plok sibuk suruh fain join skali.. tp fain dop ikut pon... nasib baik blh laki pyabor... hehehehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

haaa ni la yg paling buat sy hangin
kita breatur penat2
dia main redah main cilok

GRRRRRRRRRRR

fazilzura said...

kalau kt kl ni .. benda tu dh normal dh .. nyampah betui .. now polis2 akan jaga , then makin le jemmm

rATu kEBaYA said...

mmg geram.. lagi2 bila jalan sesak.. time tulah dia nak potong q.. klu jln kat sebelah tu berlumpur n rumput panjang pun diorang sanggup redah.. takder kesedaran langsung..

zue @ annaleeya said...

fieza,
mmg hangin kan!!!

zue @ annaleeya said...

lya,
ader lya... nnti dtg ktn, tgk2 la yer!!!

bestla gi mane2 ade driver... fain sama mcm somi zue... klu drive ckup sabo.. tak mcm bini dia yg krg sabo sket... heheh...

zue @ annaleeya said...

rose,
betul rose.. ndak2 klu jln jem kan???

zue @ annaleeya said...

fazilzura,
betul tuh.. klu polis jaga, lagikla jem...

zue @ annaleeya said...

ratu kebaya,
lagi bagus klu papan tanda letak kt mane2 jerk kan.. bila baca tuh, rase sedar sket...

[-suziey-] said...

eee mmg sakit hati ngn org cenggini...tp rock la sign board tu..hiks

Epul Azimi said...

agak bosan bila tgk perangai camni,kita punyalah sanggup beratur barisan mereka dengan selambanya pakai cilok2 je,dah lah membahayakan,ari tu penah tgk kete yg nk cilok ni terlanggar moto,nasib baik penunggang tu jatuh atas rumput dekat tepi tu,yg si pemandu ni ape lagi pecut larikan diri,nasib baik ade org yg sempat ambik no flat dier..........

rynas said...

aahh geram yg suka potong Q..kadang2 sajer jer dorang masuk tambah2 kete yg beso2 ni...

zue @ annaleeya said...

suziey,
mmg geram kan suziey.. rock eh?? kt kl ade tak sign board gini? heheh!!

zue @ annaleeya said...

epul,
mcm2 jenis pemandu kt mesia nih... membhyakan org lain jgk kan!!!

sib baik penunggang moto tuh xde ape2 kan... nak2 pemandu kete yg beso2 tuh, lagilah tunjuk eksen...

zue @ annaleeya said...

rynas,
mmg tensi dgn org gini... nak2 plak cilok dpn kita tp tak bg signal.. mmg hangin...

~aSHa~ said...

baru lagi ke papan tanda gini? dulu masa duk sanae tak pernah nampak pun?

tapi sweet dan bagus ar....ehehe

kalo emergency kita guna lampur emergency..org tak marah

zue @ annaleeya said...

asha,
baru lagik.... akak pon baru prasan ader satu kt area megamall... tp ok gak kan sign board gini...

tulah, klu emergency tpaksa la kan... tp ader gak yg tak nak bg jln...

~Siti Hajar~ said...

pssstt...sy pon sllu potong Q gak...hehehe

Tp kalu org potong sy tgh Q sy marah btl!!!

zue @ annaleeya said...

siti hajar,
kita serupaaaaaa...... tp tgh2 emergency la kan???

tp klu kita tgh Q org potong mmg hangin...

Anonymous said...

Howdy! I simply would like to give an enormous thumbs up for the great data you might have right here on this post.
I might be coming again to your weblog for more soon.

Here is my site: electrolux semi integrated dishwashers uk

Anonymous said...

Whats up! I just would like to give a huge thumbs up for the
nice info you have right here on this post.
I will probably be coming again to your weblog for extra soon.


My homepage - google analytics seo rankings filter

Anonymous said...

Whats up! I simply would like to give an enormous thumbs up for the good info
you could have right here on this post. I will likely be coming back to your
weblog for extra soon.

Also visit my web site: SEO收費