SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

09 June 2010

LaGi CiTeR MaSa BaLiK KeMaMaN...

nih citer masa balik kemaman....
cuti wesak ari tuh ler...
tak basi lagi kan??? ari nih baru sempat nak publish...

FYI.... haku ader sorg adik pompuan yg tergolong OKU....
Orang KELAINAN Upaya yer... bkn kurang upaya....
kami 4 beradik dan adik aku kak chik nih anak ketiga...
tapi kakchik bkn la teruk sgt.... cuma kak chik tak pandai membaca...
tapi huruf dan angka seme kakchik kenal......

bab keje umah, mmg kakchik tip top....
mmg bulih diharap la org kata... basuh pinggan, kemas umah, sapu sampah....
dan pandai uruskan diri sendiri.... Alhamdulillah....

wlu pon nasib kakchik kurang baik sket, tapi kami seme amat sygkan kakchik....
kami tak penah rasa menyesal sbb kakchik...
malah kami sayang kakchik sgt2.....

haku balik kemaman ari jumaat.... sabtu tuh ader karnival pendidikan khas....
karnival nih khas utk sekolah pendidikan khas....
dan kakcik mmg masih bersekolah di sekolah pendidikan khas...
setiap Felda kt negeri Trg mmg ader sekolah pendidikan khas nih....

mmg meriah karnival tuh wlu pon masa tuh panas terik.....
haku  dan family dtg jgk utk sokong kakchik....
barulah kakchik bersemangat sket kan????

nih banner karnival tuh.... dirasmikan oleh YB Wan Abdul Hakim...
YB nih anak bekas MB Trg dulu... Tan Sri Wan Mokhtar Ahmad

nih group tarian kakchik... kakchik yg tgh tuh... cantik baju tuh kan???
kemain lagi kakchik kena solek... cantik byk!!!
tapi aku tak smpat tgk kakchik menari sbb kakchik group pertama yg menari.....
cuma masa tuh, mak aku dan anak aku kakak jerk smpat tgk....
aku terlewat sket jerk.... huhuhu!!!!

nih sebahagian persembahan dari insan istimewa nih...
mmg havoc!!! tak sgka diaorg seme wat persembahan yg sgt menghiburkan...

Airel yg ralit duk tgk persembahan.....

nih sebahagian gerai pameran sempena karnival tuh....
oppppssss.... en somi siapakah yg berbaju biru ittew????? heheh!!!

Abg Ngah dan Airel dekat gerai pameran....

dekat booth bomba... wlu pon panas terik, steady jerk bergambar....
kakak try bwk moto bomba yg besar gedabak.... heheh!!!

masa tgh tgk persembahan.....
Airel dgn Ummi dan Wan....

last skali gambo tuan belog dgn en somi terchenta..... heheh!!!!

p/s : moral dari citer nih..... klu korang ader adik bradik atau sedara yg OKU, jgn la sisihkan diaorg... mereka jgk perlukan kasih syg dan sokongan kita.....

buat kakchik...... kakchik adalah adik kaklong dunia dan akhirat..... kaklong seme syg kakchik byk sgt....... mmmuuaaahhhh!!!!

23 comments:

~Siti Hajar~ said...

btl tu akak, kita jgn sisihkan org 'istimewa' mcm tu, walau mereka bkn saudara kita pun, kita kn hargai mereka...

mereka juga sebaik2 ciptaan Allah kan?

*Rugi akak xtgk kakchik menari, kalu tak blh rakam bt video..

zue @ annaleeya said...

siti hajar,
sementelah akak yg ader adik cmtu kan??? wlu ape pon terjadi, akak akan jaga kakchik....

tulah hajar, terlewat sket dtg... maklumlah, nak siapkan yg kecik tuh... rugi kan???

El-Zaffril said...

Setuju dengan Nota kaki itu... saya ada sepupu OKU... dia pun perlukan kita... kawan2... sokongan keluarga utk terus hidup dengan gembira...

LYaFRINA said...

org OKU sgt2 special..lya pernah rasa pgalaman mjadi OKU.. mmg ssh nk teruskn hidup.. mmg ssh sgt2 zue.. sgt2 myakitkan.. tp kesabaran tu amat pnting.. Dan support dr org sekeliling... mmg amat2 mbantu org OKU merasai kehidupan normal..
tp org OKU mpunyai smngt juang y sgt2 tinggi!!

LiNda said...

Setuju dgn kata-kata Lya .

OKU - Orang Kuat Usaha !

[-suziey-] said...

ye btl..OKU pn insan biasa yg perlu dikasihi..xbaik menghina ciptaan Allah..mrka xdipinta dilahirkan camtu..eh sedih plak..

tp mmg best je tgk karnical tu..msti kakchik happy kan:)

zue @ annaleeya said...

el-zaffril,
yupppp el... sementelah akak ada adik sdiri yg OKU kan.... semestinya akak akan menyayanginya smp bila2...

zue @ annaleeya said...

lya,
betul lya... insan OKU ni mmg istimewa... kita kena syg dan terus bagi sokongan supaya diaorg akan rasa hepy dan dihargai...

zue @ annaleeya said...

linda,
yup betul.... setuju sgtt!!

Orang Kuat Usaha!!!!

zue @ annaleeya said...

suziey,
betul suziey.. mereka tak minta dilahirkan mcm tuh... mereka berhak dapat kasih syg sbg insan biasa...

karnival tuh mmg best... wlu pon panas terik, tapi org ramai sgt...

Ain said...

bagus usaha felda untuk bantu orang oku kan....

ain pun ada sepupu yang oku....

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

sedey kiter baca entry ni...ape2 pun mereka tetap istimewa di hati kita kan..

zue @ annaleeya said...

ain,
yup ain... kita kena slalu sokong org oku nih... baru mereka rasa disyg...

zue @ annaleeya said...

anje,
betul anje... akak yg ader adik cmtu sgt2 sygkannya.... wlupon dia lain dari adik2 yg lain, tapi dia tetap istimewa...

Dee said...

sedih gak baca..tp kakchik pun bangga dpt kaklong n family yg sentiasa sokong n syg dia kan zue..

mamalieyna said...

OKU pun insan biasa gak kan..tak ptt disisihkan..best eh ada aktiviti gini...nmpk meriah..! mesti best kak chik dpt buat persembahan dlm program macam ni..best2x..!

Nida said...

Wah.. meriah sungguh nampak gambar2 ni.. mesti eventnya sangat happening.

p/s: cutelah gambar kakak naik motor gedabak... ada kelasss gitu :)

zue @ annaleeya said...

dee,
betul tuh dee... zue dan family tak pnah nyesal ader kakchik... dia mmg istimewa dlm family kami...

zue @ annaleeya said...

mamalieyna,
mmg best ader xtvt gini... sekurang2nya mereka rasa diri mereka dihargai dan seme org sygkan mereka...

zue @ annaleeya said...

nida,
mmg happening nida... wlu pon panas terik... sonot tgk diaorg wat persembahan... mmg menghiburkan...!

heheh!!! kakak tmpang glemer dgn moto tuh...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

salam zue..
iyelah, dorang sgt istimewa..
hrp masyarakat tlg jgn sisihkn mereka ni.. dlu, jbtn sy jugak terlibat ngan OKU ni.. skrg dh tuko jabatan..

zue @ annaleeya said...

leily...
salam... betul leily.. kita patut syg mereka mcm insan biasa.. jgn pinggirkan mereka... mereka jgk berhak dpt seme tuh....!

Ummi Aisyah said...

besar pahalanya menjaga golongan istimewa ni..

zue orang kemaman ke?kat area mane?