SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

23 September 2010

MeNu di 1 SyaWaL...!!

alamakkkkk................
cmner bulih tercicir citer nih yer????
gambo2 nih dah lame upload kt draf...
kunun2nye nak buatkan auto publish...
tp cmner bulih tercicir plak... adoilaaa....

xpelah... bkn citer aper pon, cuma pic makanan masa raya pertama tuh jer...
tak basi lg kan???? raya kan sebln... ngeeee...!!
semuanya makanan dari air tgn MIL ahkak....
ahkak menantu yg mithali nih, tulun2 jer.... muaahhhaaa....

citer pasal makanan raya nih... selain lemang dan ketupat palas....
peberet ahkak tentulah nasi dagang....
nasi dagang air tgn MIL ahkak ler....
mmg terbaekla.... sedapppp....!!

jom tgk ape menu 1 Syawal yer....

menu utama... nasi dagang... nih mmg tiap2 thn, raya pertama MIL akan buat.... tetamu yg dtg pon takkan carik yg lain... mesti nasi dagang yg dicari dulu... dlm kol 12 gitu, nasi dagang nih mesti dah licinnnn.... cepat tol laku.... hehehe!!

nasi himpit kuah kacang.... besenya MIL wat ketupat nasi yg pakai daun kelapa tuh... tp thn nih, beli yg segera jer...

tapai.... nih pon salah satu peberet ahkak.... klu letak dlm fridge laaaaagi nikmattt.... sejuk jerkkk.... anak akak si abg ngah dan airel pon mmg pantang tgk tapai nih.... suke bebenor...

sebhgian dari kuih raya.... lupa plak nak snap marble cake yg akak buat masa mlm raye tuh... klu tak, bulih tayang2 kansss.... heheheh!!

oklah... tu jer citer pasal makanan raya... gambo tak snap2 sgtla... thn nih mmg tak byk gambo... sebok layan tetamu jer smp lupe nak snap menyenap.... huhu..!!

5 comments:

Fieza79 said...

tu la byk sgt draf smpai tk pasan yg lom publish...hehee

tu yg nasi dagang tu sedap la...best ka belah sana menu raya mkn nasi..kat sini sll yg bkuah je...fieza tk minat makanan yg bkuah...ttp nk carik ns jgk...

Hezesuze said...

haaa byk sgt story mory raya kan smapai tercicir picta kekdahnye...huhu

eh eh weols nampak kuah kacang tu cam terlebih minyak jek...hehehehe

az rina a.k.a jaijina said...

hehehe, bnyak sgt cite pasal raya lah ni ygsampai tercicir..tp takpe, mood raya masih ade..

kak, rina pon sukelah nasi dagang..

~aSHa~ said...

sy dah pandai buat tapai tau kak, time period pun menjadi je buat...tak merah pun..

Ena said...

sama la menu raya pertama umah mak ena tu kak.. tu kira menu wajib ado la.. heheh
tapi tahun nie dapat merasa juga semua tu walaupun balik dah raya ke-3.. mak totap buat utk anakandanya ni.. ;D
cuma tapai je tak jamah sbb masa tu sakit tekak & batuk2 lagi.. ketupat pun sama tapi ngap juga la 2 ketuiii.. heheh