SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

08 June 2011

rombongan ke kedah - part 2

kami smp ke gurun, kedah dlm kol 7.45 ptg....fuhhhhh... penat giler.... rasa mcm nak baring dan tido jerk.... tapi kena bersiap awal sbb mlm tuh majlis akad nikah lepas isyak kt masjid... janji dlm kol 9.30 mlm... apelagi, berebut bilik air la jwbnya.... sib baik homestay yg kami tggal nih ader 3 bilik air.... klu tak haru jgk.... mana nak semayang maghrib lagik, nak mandi bagai lagik kan???? bertolak ke masjid pon dah terlewat sket.... nak wat cmner, kami dtg dari jauh kan???? tulah, ingat smp ke kedah dlm kol 5 atau 6 ptg gitu... tp tak sgka plak terlewat.... huhuhu....

okeylah... aku pon malas nak bebel byk2... layan gambo jerlah erk.... gambo byk gak nih.....

kami menginap di sini.... umah teres dua tingkat.... ader 4 bilik dan 3 bilik air.... 2 bilik tido ader ekon... mmg selesa.... sape yg nak ke gurun, blhla tepon homestay nih... no henpon dah ader tuh... hehehe....

masa nih dlm bas menuju ke masjid....

dah beso anak dara ummi yer...

 






aku dan adik2 ipar.... haishhh... tak prasan plak semenya pakai tudung seragam itam... hehehe.... tgk airel tuh... tak kira tempat, tetap isap jari pastuh kain lampin tuh mmg xleh renggang.... huhu...

masa akad nikah..... Alhamdulillah, dgn skali lafaz jerk, sahla jadik somi org... t/jwb pon dah bertambah...


masa nih MIL sarungkan cincin tunang sbb diaorg nih tak bertunang pon... wat skali harung jerk... tunang pastuh terus nikah.... maklumlah, jauh kan????

majlis batal air semayang.....

part yg cium dahi nih mmg klakar... kena dera diaorg nih... sruh cium lama2 sbb nak amik gambo.. sajer jerk kan???? bkn selalu, skali nih jerk... smp merah2 muka pengantin pompuan tuh tahan malu.... hehehehe...

cek hantaran.....

selesai sudah majlis akad nikah...... semenya berjalan lancar wlupon kami smp kt masjid tuh terlewat sket... kita hanya merancang kan... Tuhan yg menentukan... xpelah, yg penting, majlis tuh selesai sudah.... Alhamdulillah...

selepas akad nikah tuh, kami ke umah pengantin utk menjamu selera..... gambo tak amik sbb lapo... hehehehe..... makan2 siap dlm kol 11 mlm gitu.... pas makan terus balik homestay, dan semenya fengsan kepenatan..... huhuhu...

p/s : okeylah.... ader lagik tau pasnih citer gi kedah nih.... gambo2 masa sanding hr ahad tuh plak....

9 comments:

~izan~ said...

gurun yer kak,pengantin yg izan mekap kat pekan ari tu pun dari gurun..sambut menantu.

mesti best kan kak jalan jauh2.penat pun takpe jnji dpt berjalan,mkn kenduri...

nnt letak lg tau gmbr2 pengantin...kuning2 gitu..cantik =D

LYAfrina said...

haaa.. bile dh beramai ni.. confirm part berebut bilik air tu ada kan..esspecially ank2 kecik tu.. tp best sesekali bkumpul mcm ni,

mmg jenuhla nk smpai ke gurun..jauh gk kan dr sini...

alhamdulillah..dh selamat pon bgelar suami isteri... kaler kuning lagi..ok la tu..lain drp kebiasaan... biasa kaler putih j kalo nikah kan.

~Siti Hajar~ said...

cian pengantin kena dera lelama...malu u..hehe

cantik baju melayu yg pengantin lelaki pakai, jrg org pakai kaler kuning kan, btambah la serinya..

cpt smbg part 3 k.zue..hehe

mamalieyna said...

waaaaa jauh perjalanan tu kak, sure penat badan kan..tp apakan daya, ada urusan rasmi kan..kena la ikut time..hehe~

mmg sokmo part cium dahi, pengantin kena dera, kena cium lama2..hehe..teringat diri sendiri time tu..ngee.. ^_^

Dee said...

jauhnya...selamat pengantin barulah..baju nikah sama ngan dee..kuning air..

sha a.s said...

meriah u olls!!! moga perkahwinan tu kekal hingga ke syurga...amin :)

Fieza79 said...

kenduri dkt gurun ye...
seronok tgk part nikah ni..tingat dulu2...hehee

ieda said...

hermm senang mcm niekan .. tunang sekali harung dgn majlis nikah .. mcm akak , akak dulu buat tunang siangnya .. mlm nikah ekekek :)

nak2 jauh mcm nie kan susah nak buat kenduri banyak kali ..

Nana said...

memang meriah
cantik baju pengantin