SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

26 November 2010

aDa PeNGaJaRaN CiTeR NiH...!!!

citer kali nih xde pic yer korang....
sbb citer nih fresh lagik... baru jer jadik masa kuar lunch tadik...

tapi akak tak gi mkn pon, cuma kuar nak gi beli brg sket kt Mydin...
nak beli stationary utk opis la....

akak gi Mydin jln kaki jer... Mydin dgn tmpat keje akak dekat jerk... malas nak bwk kete... nak cari parking tuh seksa sket.... masa akak jln sorg2 nak ke Mydin tuh.....

tetiba.......





kasi korang saspen sket....  hahaha....




oklah... tadi aderla sorg pakcik tuh duk berjln ikut akak dari blakang.... bknla nak sgka buruk kan??? tp cara pakcik nih pakai selekeh sgt..... akak takutla org yg tak bape cukup skru jerk kan???? atau snang ckp, org yg tak bape betul jer... manala tau duk ikut kita dari blakang, tetiba kejor kita ke hape.... takut weiiii.... tak baik sgguh buruk sgka kan??? tp tulah, dah  jln sorg2... mcm2la pikir mnde pelik2 dlm pale nih... haishhhhhh.......

pastu kan korang.....

akak tgk pakcik nih bkak pintu kete Gen2.... rupa2nya pakcik nih nak gi kt kete dia yg parking kt area situ.... aduhaiiiii..... kan dah dosa tuh buruk sgka kt org... sib baik pakcik tuh tak tau akak buruk sgka kt dia... klu tak mesti pakcik tuh ckp.. "aper??? ko ingat ko tuh cantik mcm erra fazira ker, aku nak ikut ko????" huwaaaaaaaaaaa...... dush dush dush utk diri sdiri....!!!!

abis tuh pakaian dia selekeh... tak sgka la pakcik tuh pakai kete Gen2 kan??? tu sib baik kete Gen 2... klu BMW ker, Merc ker???? harus akak fengsan di situ.... huhuhu....

moral story nih ape korang??????

yuppp.... betul tuh..... jgn cepat sgt nak judge seseorg.... mgkin pakcik tuh pakai gitu ader sbb atau sajer nak low profile kan???? tapi klu akak buruk sgka tuh utk berwaspada xpe kan????  skrg nih mcm2 blh berlaku.... betul tak????

p/s : owh... utk  pakcik tadi... ampunkan saya kerana buruk sgka.... lenkali saya tak buat lagik... huhuhu...!!!

11 comments:

sarah-najwan said...

huhu..
xpe gini
maksudnya kiat sentiasa beringat2

skrg macam2 hal berlaku
sekelip mata aje tau..
xsempat nk kelip2 dah..tgk2
berdessup..sama ada
diragutkah
diculikkah
etc lah..

baik2 beringat..sentiasa syak wasangka..tapi dlm masa yg sama kita bertindak dgn betulkan..

rATu kEBaYA said...

hehehe.. tapi kdg2 mensti ada syakwasangka.. tapi kene bertempatlah..

iEtaFAkyR@ said...

lah pakcik punnnnn..... awat yg pakai selekeh sgt smpai org tgk pun bleh rasa gerun? dia pomen gheta kot??? *LOL*
elok berhati2 skrg ciksue, org baik ka jahat ka tk tentu gayanya skrg nih. yg pakai tali leher tu lagi kan menjerut kita. heh! ngeri gitu.... :D

~Siti Hajar~ said...

klu sy pon kak, sy fikir camtu...huhu

zaman skrg ni kita kn hati2, kdg2 nmpk baik tp hampeh DAN yg nmpk hampeh tu baik sbnrnya..hehe

zue @ annaleeya said...

betul tuh... lebih baik syak wasangka jgk dari trus pcaya org bulat2...

zue @ annaleeya said...

ratu kebaya,
haah kan... syak wasangka sunat gitu... boleyyy??? hehehe...

zue @ annaleeya said...

ietafakry,
setuju tuh... skang nih yg nmpak baik tulah yg jd badigolnya... huhu..

zue @ annaleeya said...

hajar,
tulah pasal hajar.... kena jgk buruk sgka sket2 kan??? sesal kemudian dah tak berguna kan???

NoRMie said...

salam..
bukan ape.. kita kena beringat sebelum kena..
betul tak..

zue @ annaleeya said...

normie,
betul tuh...

mamalieyna said...

takpe kak, tak salah kita berwaspada..zaman skrg mcm2 hal bleh berlaku..tp itu la kan..kalau la pakcik tu leh tau apa yg bermain di fikiran akak, sure ayat2 cam akak ckp tu, terkeluar dr mulut dia...ngee...hahaha..menghiburkan lah citer akak ni..tp kalau eina kt tmpt akak pun, sure kecut perut gak memula..yela sorang2 kan..huhu..