SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

18 March 2011

tak payah tggu 2012....

skrg nih kecoh pasal pengharaman botol pc tuh kansss????
pc tuh polycarbonate kan???? betul ke aku eja.... huhu...
haishhhh... selama nih duk pakai botol tuh jerlah......
klu xde brita pasal pengharaman botol pc nih, smp skrg guna botol tuh lagik... huhuhu...
nak wat cmner... nak beli botol jenama avent tuh, mahal giler...
rege sejibik botol avent tuh bulih beli 3 peket susu DL123 tuh...
hadoiiiii.... mmg terbeliak bijik mata kejap....
bkn aku nak berkira... tp dgn gaji yg tak seberape nih... sadissss... huhu...


jadinya, aku gigih duk menjelajah pasaraya mencarik botol susu yg BPA free nih...
jenama avent tuh berlambak.... tp aku nak carik yg save bajet sket....
senang ckp, dah tgh bln nih, poket dah hampir kering.... hadoiiii...
last2 jumpe jgk botol yg regenya masuk akal.... hehehe...
aku beli jenama anakku jerk....
nmpak kan kt botol tuh tulih BPA free....
kira botol nih selamatla kanssss???


tp korang prasan tak???? klu botol yg BPA free nih kaler dia putih gitu kan????
tp klu botol yg pc tuh, mcm putih lutsinar gitu....
jadik, kt situlah bulih nmpak beza dia...
sooooo.... start mggu nih botol2 yg pc tuh, aku haramkan terus....
takdenya aku nak tggu 2012... lambat nau....
tak salah klu kita ambil tindakan haramkan terus kan????
utk keselamatan anak2 kita, takkan nak tggu2.... betul tak????

oklah.... membebel pjg plak pagi2 nih... korang pon jemu nak baca...
aku nak kuar bekpes la kejap.... rasa nak mkn roti canai dan teh tarik....
perghhhhh..... sedapnyer.... hehehe....
korang dah bekpes lom????

13 comments:

..nOj.. said...

nape dia tak haramkan serta merta ek. pelik la. brape lama lagi nak 2012 tu ha. kalau nak sakit, sempat la sakit. huh.

ni kang lunch hour pun nak pegi carik gak botol bpa free ni. ingatkan anak dah besar sket, leh la pakai botol murah sket kan. rupenye kena gak carik yang mahal sket. tapi mahal sket tu yg boleh diterima akal fikiran la kan. hehehe

syariza09 said...

saya pon lom cari lagi, tgk la ptg ni @ esk nk singgah JJ

Fieza79 said...

tq sharing ni zue...kalau tak tak tau pun...huhu

sarah-najwan said...

saya pom nk gi cari botol baru..sb botol lama pun dah nk msuk 2 bulan pakai..hehe

opkos BPA free...nak tanye..kat kuantan ni..mana jual avent?

nati bgtau kat sbox saya pun xpe deh..tq zue..

LYAfrina said...

lya pon nk cari y anakku..
avent tu mahal sgt. kalo mrk y mampu xpelah..

tp poblemnya, b4 kuar berita tu, bru j beli 2 botol susu baru. tp asya xoh gna. nok hok lama gok.. adoiii... pasni ganer xtau.. nk tukor botol, buatnyer dia xboh. dah la bila check btol susu y dia suka tu no.7.. adoii mencabar jugok ni

Nida said...

Baguslah... yang terbaik buat yang tersayang.. :)

MamaYatie said...

tahniah kak zue..dah tukar BPA free, saya pun guna green together anakku ni jugak sejak tahun lepas lagi..mmg botol BPA Free dia kaler putih cenggitu..lagi satu bila picit dia lembut sket compare to botol PC yg keras kejung

sapa yg tinggal Klang valley, boleh pegi motherhood expo start hari ni smp lusa

http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/2011/03/siapa-nak-cari-botol-susu-bpa-free-meh.html

Dee said...

itulah kan..tukar je terus..xyah tunggu 2012..botol bebudak kt umah tu pun wajib tukar segera..

~izan~ said...

salam kak,

izan guna botol avent tu tp avent pun tak semua BPA free.sebab tu ada yg murah,ada yg mahal.kena tgk btul2.izan pun ada guna botol bumble bee,botol dia tak putih sgt pun,kuning2 coklat gitu tp BPA free.semua izan beli online kat babyjaya.tp walaupun agak mahal,berbaloi kak utk anak2 kita =D

kalau akak nk cari avent,kat parkson megamall dan anakku kat situ ada jual.. slmt membeli kak.utk yang tersayang takpe kak.hehe

Nana said...

mmg avent tu mahai..
klw nk murah kirim kat kengkawan
kot mana g obesea
dapat la murah sket
saya skang mmg xbli botol dah
damia tak isap botol
alah..banyak je brand murah2 yg free bpa ni kak..

Nurzairul Isma said...

tu la kenapa lmbt sgt kan smpi 2012 kan..?? ok la.. kite beli mane yg kite mampu je.. janj selamat utk anak kite kan..

Suhana Shahril said...

Baru gigih nak cari botol yg BPA free.Botol Avent mmg ada dlm stok tp kalo utk jangka panjang,mcm jenuh jgk sbb, puting dia shj pun dah mahal.Ini kan pula botolnya. Takpe, x semestinya kita bli yg bjenama. Mesti ada botol biasa yg BPA free. At least, wanita yg bekerja mcm kita masih mampu nk bli. Agak2, org susah kat luar sana nak bli botol2 cenggini macam mana lah yer?

~aSHa~ said...

Kat kemaman ni susah betul nak cari barangan bayi