SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

14 April 2011

haah la... betul laaaa...

tgh2 aku bw tadik.... sggah kt blog NiEra....
baru dpt info nih....
bila pikir2 balik.... haahla.... mmg betul pon.....
ape yg betul????? psl piring astro nih.....
piring astro ngadap kiblatla... Subhanallah.... betullah....




ce korang ingat balik... piring astro korang ngadap ke maner...
haaaaa..... korang prasan tak???? ngadap kiblat kan?????
seingat aku, piring astro umah aku mmg ngadap kiblat.....
mgkin kebetulan kot?????
tp bila tingat umah mak aku pon, piring astro ngadap kiblat gak...
dan aku ingat.... umah PIL pon, piring astro ngadap kiblat gak...
aku prasan umah jiran kt blakang umah aku pon ngadap kiblat gak.....

tp mgkinkah hnya kebetulan???? Wallahuallam.....

p/s : kebetulan tuh satu petunjuk utk memudahkan kita... klu gi tempat org, snang nak tgk arah kiblat kan????



14 comments:

[-suziey-] said...

hiks..kebetulan je tu..

mamalieyna said...

kebetulan je kak...umah eina pun samo,,

@}--niEra-- said...

mmg la kebetulan..ini leh jadik kemudahan kita la..kalau g tempat org..nk cari kiblat..tgk piring astro tu jer =)

.::Lynn::. said...

yup.. mengadap kiblat

ZanaNordin said...

iskh...balik nak check piring astro nie ler.....nak tengok ngadap mana...

he he he

Nana said...

saya dah lama tau kak
abang ipar bgtau
dia kata
cuba perhatikan
kat rumah2 flat
piring2 astro seme
ngadap mana

LYAfrina said...

IYE KE???
LYA BTL2 X PERASAN..
BLIK RMH NK CHECK....

lizz said...

oo yer ker...sebelum ni tak tau pun...kat rumah saya cuma pakai plug in jer

~aSHa~ said...

A'AH MMG MENGADAP KIBLAT..

kalo gi putrajaya tu...tgk la berderet piring astro ni kat rumah flat...

ieda said...

aah zue .. kebetulan je tu ..
umah akak x pun :)

ps : dik ok sgt2 .. kita tgu kak sarah fix date lah .. ok jer .. kalau buat portluck tuu lagi best kan .. sure gempak nanti ..

ermm nanti zue buatlah announcement kat blog ajak blogger ktn yg lain :) specially perempuan lerr ekeke .. dan nanti akak tanye kan kak sarah pasal date dia :))

MamaYatie said...

kebetulan jer kot..kat area umah tak..

~ yus ~ said...

ha'ah lah mengadap kiblat. Tp mungkin kebetulan je tu kak..

aNJe a.k.a MaMa_Balqis said...

kat rumah kita pun nagdapa kiblat jugak...

Dee said...

yg dee tau mmg mengadap kiblat..tp balik ni nak tgk lagi sekali..nak puaskan hati..