SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

24 May 2011

keluarga besar belah mertua.....

suker sgt tgk gamba nih... ckup lengkap satu family......
seme adik bradik, menantu2 dan cucu2....
yg tnjuk dgn anak panah tuh, bakal2 menantu yer... hehehe....
nilah kluarga besar belah mentua, wlupon xdelah beso mana.... huhu...


motip tnjuk gambo nih????
nak tnjukkan bakal2 menantu yg akan masuk ke dlm kluarga kami...
sorang bakal menantu perempuan dan lelaki.... aka biras2 aku la....
tp yg lelaki tuh lmbat lagik.... mgkn thn dpn....

tapi pd 04 Jun 2011 nanti, kami sekeluarga akan ke Gurun, Kedah...
rombongan pihak lelaki dgn satu bas tau.....
haishhhh jauhnya.... dari kemaman ke kedah lebih krg dlm 10 jam..... 
kebas ler vontot duk dlm bas.... huhuhu....
abis nak wat cmner, dah jodoh kan????
dan pada 11 jun 2011 plak, majlis menyambut menantu.....
haishhhhh..... mmg sbukla sket awal bln dpn....

jadiknya.... bln dpn aku dah ader saingan...
PIL akan dpt sorg lagik menantu pompuan...
dan..... aku kene jadik menantu yg lebih baik, supaya lebih disayangi mertua...
bukan bodek, tp amik hati... hahahahahaha....... poyo jer kan????
xde apelah korang.... sajer jer tuh... wat gempak....
takyah nak bersaing bagai... aku mmg menantu yg baik hokeyyyy.... hehehe.....

Alhamdulillah, hubungan aku dgn biras dan bakal2 biras baik2 semenya....
diaorg hormat dan respek aku sbg kak long....
wlupon jarang berjumpa, tp tetap berhubung.... paling krg pon bersms....
itulah yg kita hrpkan kan???? hubungan sentiasa baik dgn kluarga mertua, ipar duai dan biras2..... 

p/s : Alhamdulillah kita mempunyai kluarga mertua yg baik kan???? aku takut sgt bila dgr ader yg tak disukai  dan disisih oleh kluarga mertua.... ader mertua masuk campur dlm hal rumahtgga bagai.... tak dpt bygkan klu kita dlm situasi mcm tuh kan???  haishhhh.... mtk dijauhkan seme tuh.... Aminn...

13 comments:

sha a.s said...

family yg ceria...biru...awesome!

LYAfrina said...

KIRANYA HAPPY FAMILY NI... MERIAH JE NAMPAK

cheqna said...

alhamdulillah
setakat ni cheqna ngan family incik tunang sangat rapat...always berhubung n kami memang giler2..hehehehe

atty's said...

semua look biru..tantek

zaidah said...

semakin besar family semakin meriah....

Cute MuM said...

samalah kita.. beruntung dapat keluarga mertua yang baik.. lagi2 kami duduk dekat.. cute mum menantu pertama.. biras baru seorang.. biras cute mum semua perempuan.. hihi.

sarah-najwan said...

alhamdulillah dpt keluarga mentua yg baik...bahagia hidup...

akak pom ngan biras ramai gak sb mentua ada anok 9..da kawin 7..hehee

misya said...

nce family

eB ezrin said...

betol, berat mata memandang....

PinKy MoMMa said...

betul2 so far x de masalah ngan ipar..dah lar ipar ku smua perempuan..hubby anak tunggal laki dlm keluarga ;p

sllu bodek ayah bila bab berjalan hehe..ayah sgt lembut..suka amik kesempatan wakakaka

ieda said...

x leh lawan akak dikkk
akak biras ada 11 org uuuuuuuuu
adik ipar 2 huhuhuh

puehhhh nak jaga ! ekekkek tapi ramai2 nie riuh rendah .. tapi kalau biras perempuan lagilahhh , kecoh je lebihhh huhuh

~Siti Hajar~ said...

nk dtg gurun singgah mai la kulim...hehe..

~izan~ said...

sejuk mata memandang biru2 itu hehe...