SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

11 July 2011

sape suker jeruk maman????

salam seme.... wehhhoooo.... dah bersawang blog haku nih....
seminggu tak hapdet...  M dan no Mood menguasai diri... huhu...
okeyyyy... hari nih seme tuh campak jauh2 eh...
mood ceria dan gumbira... no monday blues hokeyyy....

aku nak tanya korang nih... sape suker jeruk maman nih?????
aku sgt sgt sgt suker hokey.... nak2 lagik klu mkn bln pose nanti.....
klu mkn masa bersahur tuh lalu jerk mkn nasi tau....
dpt jeruk maman nih dgn ikan goreng panas tuh pon dah ckup bg aku.....

tapi kt umah tuh aku sorang jerk mkn....
somi dan anak2 mmg tak sentuh pon.... dok berehi org ganu kater...
tersangatla rugi kan????
sape yg penah mkn jeruk maman nih taulah rasanya mcm mana....
shedappppp.....


nilah rupa jeruk maman tuh.... letak cili api byk2... pedas2 lagik sedap...

dan nilah rupa pokok maman.... tokwan aku tanam pokok nih kt blakang umah jerk tau...tp gambo nih aku google jer...  klu balik kemaman, pastuh kebetulan plak tokwan baru jer jeruk maman nih, mmg aku akan rembatnya.... tokwan aku pon tau cucunya nih mmg suker makan.... hehehehe....

sape nak try jeruk maman nih, carilah kt pasar mlm... singgit jer sebungkus.... bkn pasar mlm jer, kt pasaraya pon ader jual skrg nih.... sbb aku pnah beli kt pasaraya terus maju kt blkg umah aku.... dah dekat bln pose nih, jeruk maman mmg pemesla...

13 comments:

sha a.s said...

lpas kawen ngan hubby dr N.9, br la kenal ngan maman ni...mkn pn bile taruk dlm rendang..sedap!

sarah-najwan said...

akak pom tok makke zue..hehhe..dok leh gi..makke petai kerdas ajo..ehhe

LYAfrina said...

adus...
lya mmg xleh nk mkn jeruk mamang ni

Nana said...

saya memang tak makan
tp dah biasa sejak dari kecik
tgk jeruk ni
sebab mak ayah makan

Masni Syafie said...

pernah dengar, tapi xpernah makan n rasa...heheh

mamalieyna said...

kak, lama giler tak menatap jeruk ni..dl kt kampung selalu la ada stok ni...tp pada eina masa tu...jeruk ni sangat busukkk..ngee...mmg tak lalu nk makan, maybe time tu selera budak muda remaja kan..hee~

Diamilikku said...

arwah mama memang suka sangat2 jeruk maman ni...tapi apasal ntah la anak dia sorang nih tak terminat la pulak...

cheqna said...

dok wehi....
hehehehehe
biar r ilang nikmat pun...memang dok wehi...hahahaha

eB ezrin said...

mmg sdp yer? kena carik la... :)

eima said...

tak penah mkn ... tatau mkn ...tp penah tgk

syariza09 said...

saya x makan, tp mak saya suka sangat2.

Kalamhati said...

aloh la zue!teliur ambe..
kak wan brehi bena la jeruk maman ni weh..lamo doh tok make ni zue

~izan~ said...

izan sukaaaa! akak terus maju ada jual? terus maju mana? hmmm