SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

16 August 2011

sonotnya main bunga api....

budak2 mmg xleh pisah dgn bunga api kan????
asal nak raya mmg wajib beli jgk....
kesian plak klu diaorg asyik nengok anak2 jiran main kan????
tp bunga api jerk la.... mercun no no no no no......
bhya main mercun nih....
dah byk kes yg putus jari dan cedera bagai kan????
haishhh... mtk dijauhkan....
main bunga api pon kena pantau.... takut jgk kan????

sonot yer abg ngah dan airel main bunga api.... kakak tak mainla sbb dah beso... lgpon kakak tiap2 mlm gi terawih dgn abah.... Alhamdulillah... ummi jer susah nak pegi... beselah klu ader anak kecik nih... takut airel kacau org nak semayang plak... huhu...

airel suker sgt main bunga api.... 2 peket sorg pon tak ckup.... haishhh kamu nih kan airel....

alamakkk.... gigi abg ngah dah rongakla.... nape ntah tak tumbuh2 lagik... dah ilang sket encem anak ummi.... huhu...

tgk anak2 main bunga api tingat masa kecik2 dulu.... suker sgt main bunga api... bkn bunga api jerk, mercun pon aku tibai... hahaha.... lagik satu dulu klu kt kg, mlm raya mesti bakar tempurung kelapa yg disusun byk2... klu tak silap org panggil damar kan???? pastuh pelita pon buat dgn buluh jerk...  skrg org tak buat dah.... susah nak jmpa... huhu....

nilah rupe damar tempurung kelapa... korang penah tgk tak???? aku dulu semangat carik tempurung byk2 pastuh cari kayu... pastuh susun byk2.... bile bakar tuh nmpak meriah gitu.... hehehe....

p/s : esok cuti sempena Nuzul Al-Quran.... tp ader negeri yg tak cuti kan???? pada yg bercuti, slmt bercuti seme.... daaa....

11 comments:

♥cikmOt♥ said...

eh kak, saya pun nak cari bunga api tuk anak2...rasa meriah bila nengok derang main bunga api ni kan

~izan~ said...

beli kt mana ni kak? nk beli gaks tp tak jumpa lg org jual hhuuhu

cheqna said...

i cuti esok..sekian terima kasih =)

fazilzura said...

harus pi beli bunge api , akil sure suke

eB ezrin said...

slamat bercuti yer
kami pn cuti :)

eima said...

eeiii aku takut main bunga api.... fahim pun tak leh main gak sbb mama die takut ..abah je beria dok layan letup mlm raya ...huhu

~Siti Hajar~ said...

anak2 sy pun dh start main bunga api tp Danies xberani main, dia terconggok je tgk, nk pegang xberani, tgk Airel berani & siap senyum2 happy lagi..rugi Danies..hehe

ieda said...

akak jual bunga api ... sape nak ??? ekekeke

mamalieyna said...

waaah dh main dh...abah arif belum belikan lagi, lgpun arif sorang2 tak best nak main..hu~ tunggu mlm raya la kot..itu pun kalau dpt cuti..hu~

aduhai teringat kenangan beraya di kg, kecik2 dulu bila tgk tempurung kelapa tu..hu~

Dee said...

dee kejelah..hehehe...tahun ni budak2 tak merungut lagi nak main bunga api..dorang dok main mercun pop2 tu je..hehehe..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya main bunga api, tp la ni punyer bunga api sepetot je dah habis kan, main tak lama pastu dah habis....