SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

06 September 2011

menu iftar hari terakhir pose..!!

salam....

masih blom smpat nak tayang gambo2 raya...
lgpon thn nih tak bergambar byk sgt... bergambar sket jerk...
sblom tayang gambo2 raya... aku tayang dulu gambo2 masa hari akhir pose..
nanti duk peram2 kan basi plak....

menu iftar isnin tuh biasa2 jerk... lgpon hr tuh sebok nak buat lemang...
yerlah, esok tuh kan raya.... mmg sibuk duk buat persiapan raya jerlah....
citer pasal wat lemang tuh, nanti entry lain k....
nih nak tnjuk gambo2 masa berbuka hari isnin tuh....

ecehhhhh..... kemain sengih bila amik gambo... hehehe....
nih adik ipar aku.... tgh lenyek pisang.... nak wat jeput pisang....
sambil diperhatikan oleh supervisor kecik, airel... ekekekek... 

aku plak wat roti sardin gulung...


dan nih plak menu iftarnya.... wlupon simple tp menyelerakan.... lauk2 kg gitu kan???? ader singgang tulang, perut cicah air asam (perghhhhhh...), daging goreng, petai jeruk, ulam2 dan wajibla ader budu kan???? aku paling tak tahan dgn perut cicah air asam tuh... aku ratah2 jerk.... sedappppp....


nilah jerlah seme kluarga beso aku... tak ramai kan???? aku 4 bradik jerk... yg xde dlm gambo tuh aku... yerlah dah tukang amik gambo kan???? yg baju biru tuh adik no 2.... yg duk sblah somi aku tuh, no 3 dan yg pakai baju kuning sblah kakak tuh yg bongsu.... abg ngah dan airel plak xde sbb duk tgk kartun kt luar... hr tuh abg ngah tak pose... tak larat katanya.... so... org tak pose xleh berbuka dgn org pose kan??? hehehe...

oklah.... nnti pasnih citer psl wat lemang plak.... sonot bako lemang ramai2.... meriah gitu.....

notajari : Ramadan thn nih dah pon meninggalkan kita... klu pjg umo, kita jumpa lagik di bln Ramadan thn depan..... Insyaallah.....

8 comments:

cheqna said...

wah..kalau ramai2 memang meriah =)

♥cikmOt♥ said...

sedapnya petai jeruk kak...dalam peti ada gak wat balik, adik ipar kasi..tapi malam tadi nak makan cam segan sebab tadi pagi ada cek up...kang berbau kang...hahaha

LYAfrina said...

meriahnyer.. berbuka ramai2 gni mmg best.. k.zue, bla nk beraya rmh lya?? raya kn sebulan.. dan agi ni

mamalieyna said...

ina isnin tu, berbuka dlm kete, kt hentian r&r..balik mlm raya, gitu je kekdahnya..hee~

tak merasa bakar lemang, lama sangat tak merasa lah..huu~ next year pun tak merasa lg, sbb mybe raya di johor, johor mana ada bakar lemang..hu~

selamat hari raya kak..cepat up citer raya k..hee~

LiNda said...

wahh.. happy nyaaaa.... suka tgk foto2 yg melibatkan kaum keluarga .

itulah nikmatnya berpuasa dan sambut raya bersama keluarga kaans...

ieda said...

samalah ngan akak dikk family x besar .. 4 beradik je .. kalau sorang x der , sunyilah sikit ..
kami kalau mlm raya makan ketupat yg kami masak siang tuu sbb dah x der idea nak masak ape :)

~Siti Hajar~ said...

family sy pn xbesar, 4 beradik jgk tp thn ni xmerasa km bkumpul adik beradik sbb msg2 blk rmh mertua, tggl la mak & abah braya berdua2an...huhu

Sedap k.zue perut cicah air asam...terbaeeekkk la..

mamyharraz said...

berbuka ramai2 mcm ni baru meriah :)