SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

26 March 2012

kenduri sembahyang hajat dan doa selamat....

Assalam....

ape kabo korang???? sihat ker????
mak yong beselah.... sihat2 aje.... sakit2 pinggang tuh beselah....
maklumlah lg sebulan nak meletop kan???? hehehehe....

mood asyik ke laut aje skrg nih... malas tol nak karang citer....
ntah nape ntah... haishhhh......
klu fb tuh mmgla on9... tp hapdet status pon kdg2 jgk....
byk duk komen yg kwn2 jerk...

oklah... nak citer psl kenduri umah mak kt kemaman masa cuti skolah hr tu....
dah nak basi pon.... gambo dah lama upload, tp karang citernya idok... adehhh....
tp xpelah kan???? sajer nak kongsi2 citer kt sini....
kenduri nih masa 16 Mac lepas....

kenduri nih sempena adik ipar yg peknen dah 7 bln lebih tuh....
beselah kan, klu peknen anak sulung, besenya family PIL akan buat kenduri utk menantu kan????
mcm aku dulu pon gitu gak.... masa peknenkan si kakak tuh, PIL ader jgk buat....
klu dulu2 org panggil kenduri lenggang perut....
tp skrg xdelah mcm tuh... adat tuh dah jarang org buat skrg.....
cuma panggil org dtg semayang hajat, doa selamat....
pastuh ader jgk panggil org baca yasin kt umah....
smoga slmt semenya kan?????
dah alang2 buat utk adik ipar, buat la dgn aku skali...
smoga dua org makyong nih slmt melahirkan dan dipermudahkan semenya.... 
korang pon doakan jgk yer.... 

gambo pon tak byk... sejak peknen nih mmg mood nak bergambo tu pon kurang sgt2.... huhuhu...


seme pakat gotong royong masak..... sonot kan kt kg.... amalan gotong royong mcm nih mmg sonot....

mak aku yg baju cekelat tuh....


masak ramai2.... nih makcik sblh umah tgh msk kuah utk ayam msk merah....

gulai daging yg mabeles....

patutla mabeles.... tgkla sape yg tkg godek2 gulai tuh... hehehehe.....

blh terlupa nak amik gambo masa org tgh semayang hajat dan baca yasin tuh..... yg semayang hajat dan doa slmt tuh org laki2.... yg perempuan nih baca yasin.... amik2 pon gambo nih jer... huhuhu....

bila kenduri dah siap... penat nak mengemas la wei.... huhu...

gigihla laki bini duk menyental kuali tuh yer.... adik ipar aku nih wlupon peknen dah masuk 7 bln lebih, tp perutnya keciknya lahai..... mcm peknen 5 bln jerk.... kalah kakak ipar dia nih haaaa.... badan naik mcm di pam pam.... huwaaaa....

lagi sebln jer tarikh due.... berdebar2 jgk nih wlupon anak ke empat... 
yerlah kan, lain2 anak lainla pengalaman bersalinnya... 
hrp2 yg ni pon senang bersalin mcm airel dulu..... sakit pon kejap jerk.... 
korang pon doakan smoga semenya dipermudahkan yer.... amin....

7 comments:

~Siti Hajar~ said...

Melenggang perut org masih bt lagi, tp sllunya utk anak sulung la, tp adat je xbt pun xpe kan k.zue...

Sy doakan sga semuanya dipermudahkanNYA, xsabar pulak sy nk tgk Airel junior nih...hehe...

Nana said...

wah meriahnye
saya nye family mmg xde wat kenduri lenggang perut ke
cukur jambul ke
mmg tak xde dalam tradisi
suke je nengok orang buat

cheqna said...

semoga Allah mempermudahkan segalanya kak =)

fieda said...

seronok gotong royong gini..

Nida said...

Lama tak jengah Kak Zue... sedar tak sedar dah besar pun kandungan... moga selamat segalanya

LYAfrina said...

MERIAH KALO WK MJLIS KAT KAMPUNG ORK..ADA GTONG ROYONG... A'AH... KALO SKALI TGK..XNAMPAK PON ADIK IPAR K.ZUE MCM PREGNANT.. MMG X NMPAK PON PRUT TU..

**K.ZUE..NNTI LYA MSG KT INBOX NAMA KDAI Y JUAL IPAD TU YER.. SBB KAT OFIS FB KENA BLOCK..KAT RMH J BLH ON9 FB..HUK2

LYA X IGT NAMA KDAI TU..

eB ezrin said...

wah meriahnyer. :)