SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

02 August 2012

Ibu terpaksa memilih 1 dari 12 anak kembarnya dan selebihnya dibunuh

mmg giler.... sanggup ke nak bunuh anak sdiri....
aduhhhh... mmg giler....


“Kami pastinya tidak akan memilih bayi perempuan,” tambah suami Jinan. “Kami yakin dengan keputusan kami.” lagi sebelas baki bayi yang tidak dipilih oleh Jinan dan suaminya akan dilemparkan dari atas puncak gunung, sesuai ketetapan yang sudak termaktub dalam Undang Undang Kelahiran Kembar China. Sejak undang-undang ‘Satu Keluarga Satu Anak’ diwartakan pada tahun 1983, kerajaan China sudah membunuh lebih dari 65 juta bayi kembar di negara tersebut.

Jinan, yang mengaku bahawa sudah bertahun-tahun berusaha mendapatkan anak, dengan tegas menolak tuduhan bahawa dia mengambil pil kesuburan, sebuah amalan yang juga dijanjikan dengan hukuman mati di China. “Saya tidak mengerti kenapa ini boleh terjadi,” tambahnya. “Kepada seluruh rakyat China dan para pemimpin kami yang terhormat, saya memohon permintaan maaf atas kelahiran bayi kembar kami yang memalukan dan tidak bertanggung jawab ini.”

Sifat keperimanusiaan di China rasanya sudah lama PUPUS, kenapa kami berkata begitu? kerana sudah banyak kes, cerita mahupun berita yang kita dengar mengenai bayi dimakan, kanak-kanak didera, kanak-kanak dipukul dan kes kanak-kanak yang dilanggar, namun tiada mana-mana pihak yang mahu tampil untuk membantu!

info : ohrojak

notajari : nape negara china ader undang2 gini???? aduhhhh... tak sanggup aku... baby yg tak dipilih tuh akan dilempar dari atas puncak gunung... mmg giler, mmg kejam... baby2 tu tak berdosa.... Ya Allah, tak sanggup aku nak bygkan....


update : citer ni aku baca kt fesbuk pg tadi... tak taulah citer ni betul atau tak.... tp harap2 tak betul la kan???? tp klu ni citer betul, mmg kejamla diaorg....

10 comments:

Ina Hashim said...

salam

sebenarnya hoax je tuh...12 kembar dari 6 ibu berbeza :D

mummy_ayu said...

kejamnya..sian baby2 yg tak bersalah tu..

mamyharraz said...

Ya Allah kejamnya mereka..

:"(

:"(

:"(

lovelywa said...

uiii dasyatnyee..

~Siti Hajar~ said...

undang2 kejam, ptt la negara depa jd mcm2 bencana, bala la tu..bak cni pun xpe bb tu...huhu

ieda said...

uishhh biar benar nie dikk
aduhhhh macam x caya
memang kejam dan giler punye undang2
bagilah kat org2 di mesia nie
ramai x der anak .. siang malam berusaha
dpt anak dari china opun x per janji x bunuh .. sangguop je jaga

pelik juga , negara lain diamkan diri aje ke .. tapi kalau benar mereka adalah kerajaan yg kejam ! huhuh

eB said...

eB dh bacer kesah yg sbenarnyer...
tuh psgn kembar 6 keluarga berlainan zue... drg lahir dlm tempoh 12 jam berlainan... tapi tulah kat sn mmg law dier g2... hu3

Irfa said...

saya pun tulis benda sama kat blog hari ni.tak pasti betul ke tidak cerita ni..kalau boleh,biarlah ini cuma khabar angin je

eB said...

eB bc dlm web jugak.. drg update citer sebenar... sumber paper inggeris.. x engat nk copy simber tadi.

eB said...

dh dpt:
dikemaskini 23:10 01/08/2012 – Dalam gambar ini sebenarnya menunjukan sebuah hospital di Wuhan, China yang menyambut kelahiran 6 pasang anak kembar dalam 6 hari. Kalian boleh jumpa gambar original di link bawah dalam bahasa English dan Cina.
ENG: http://www.sharegoodstuffs.com/2011/04/chinese-hospital-has-enjoyed-six-sets.html
CINA: http://hb.qq.com/a/20110423/000261.htm