SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

24 January 2011

YeaYYYY.... AiReL DaH PeGi SKuL....!!!!

haihhhh... org dah sebulan sekolah baru nak hapdet pasal anak skolah ker????
suka ati la kan????? blog kita... hehehe....

takdelah... sebenarnya airel baru jer dpt tawaran nih dua minggu lepas.... malas nak hapdet lagik sbb airel blom dpt unifom tuh.... dah ader unifom, haruslah umi nak menyenap dlu kan???? sebenarnya bkn skul betul2 lagi.... masih kt taska.... alahhhhh..... Taska Permata Keluarga tuh.....

Airel baru dpt sbb, masa aku mohon akhir thn ari tuh, dah penuh..... sbb taska nih amik dlm 25 org jer.... aku terlambat sudah.... cuma diaorg mtk no pon dululah... klu ader yg tarik diri ker, baru diorg tepon aku balik.... kira permohonan aku di KIV dlulah.... Alhamdulillah... akhirnya ader gak rzki Airel kt taska nih.... ader parent tu tarik diri.....

taska nih yurannya murah dan yg paling best, airel dah pandai mcm2.... penat mulut kita nak menjawabnya..... paling suke dgr airel nyanyi lagu burung kakak tua.... mmg klakar.... dahla nyanyi dgn sebutan pelat dan tak berbutir.... hadoiiii anak..... sakit perut umi, abah, kakak dan abg ngah gelak tgk airel nyanyi... bkn nyanyi jer... siap dgn gaya menari tuh skali..... yg berbutir aku dgr part nih "let tum, let tum, let tum oolalaaaaaa..... let tum let tum oolalalalaa..... uyungggggg atak uaaaaaaaaaaaaaaaa..." (letchum letchum letchum olalalalal... letchum letchum burung kakak tua) hahahahaha.... mau tak guling2 aku gelak.... mmg klakar bila dgr....

tapi bila htr taska nih, kena berkorban sketla.... takleh amik anak lewat sgt... paling lambat pon, seblom kol 5.30... sbb tuh skrg nih, bila abis keje kene cepat2 gi amik airel.... bila aku smp kt taska tuh dlm 5.15 pon, ader 2-3 org jer lagi yg parents blom amik.... sib baik aku balik keje kol 5 dan taska tuh dekat jer dgn stadium nih.... masa pagi plak, klu blh kena mandikan anak dulu.... klu tak mandikan, tghari baru diorg mandikan.... mmg diorg bgtau awal2 sbb kol 10 pagi ader aktiviti utk anak2 tuh.... tak smpatla klu diorg nak mandikan seme kan???? aku tak kisahla... sikit punya hal jerk..  lgpon airel klu aku kejutkan pon, mmg tak pnah wat pangai setakat nih.... bila aku kejut pagi2 ckp nak gi skul jer, mmg airel akan bgn cpat2... semangat tol airel nak gi skul skrg.... hehehe....

jom tgk airel yg hepi nak gi skul..... mcm2 aksi airel posing bila umi snap gambo.....

peace..... 3 jari tuh.... smp senget pale... hehehe....

posing menerap plak.... putihnya airel pakai bedak... hehe..

ceria mcm nilah umi nak.... baru ader mood nak gi skul kan???? takmo nangis2 tau....

kt sinilah airel pegi skul... Taska Permata Keluarga, PKM Bukit Ubi Kuantan....

yg nih masa sebelom dpt unifom.... airel gi skul pakai baju melayu jer....
siap ader nama lagi... mcm nak masuk darjah satu plak.... hehehe....


airel sokmo wat gini klu umi nak menyenap.... hehehe....

nilah skul airel.... yupppp..... taska airel skali dgn pejabat kemas negeri pahang.... taska airel kt tingkat bwh ujung skali.... kt dpn taska tuh, ader playground.... masa aku amik ptg2, airel mesti nak main jap wlupon skali.... budak2 mmg camtu kan??? pantang btol ader PG.....

dah 2 minggu airel kt sini... klu balik umah jer mesti mtk pensel warna, pensel dan buku.... mgkn nak praktik aper yg cikgu ajar kot????? hhehehe... suke aku nengok.....

14 comments:

LYAfrina said...

dh ke school dia...
asya thn depan baru nk htr..insyallah,,kalo xde aral...

tu lgu febret asya gak.. brung tatak tua..

cik dah ganu kiter said...

airel umur wape skg..ok jgk ntar sek..
semangat gitu dia nak g skul..putih seput pakai bedak

MamaBatrice said...

berapa umur airel?
he he he....seronok ler dia pergi school..mmg dah rezeki dia nak masuk school tu gamaknyer...tu yg akhirnya dpt gark dipanggil kan....ok ler..

yang penting murah...
kat kluang nie rasanya takde tadika permata nie...or maybe zana tak jumpa lagi kot..he he he..
tp batrice masuk tadika kemas nkra...under kementerian pelajaran..tp dari segi pembelajaran and uniform sumer sama jer ngan kemas....cuma utk tadika kemas nkra nie...bebudak umur 4 tahun dia dah terima..

takpe...masuk school awal2..nak bagi diaorg nie...terdedah sikit and lebih berdikari

Fieza79 said...

uihh semangat dia dah dpt uniform suma...hehe dia nanges tak zue..mesti tak ni..nakal manja lg ada kot..hehee

nmpk nya lps keje kena rushing lerr..tokleh leka2..

ieda said...

alhamdulillah akak tumpang gembira ..
semangat tuu siap bagi peace layie :)

Zue AnnaLeeya said...

lya,
airel mmg teruja sgguh nak gi skul... semangat btol... hehehe...

Zue AnnaLeeya said...

cik dah,
airel bln 4 nih masuk 3 thn... tu ar psl idah... semangat ngat nok gi skoloh, pakai bedok pon putih seput... hehehe..

Zue AnnaLeeya said...

mamabatrice,
alhamdulillah... ader gak rzki airel kt taska permata nih...

kt sini taska dan tadika permata tuh sebelah menyebelah jer... thn nih airel 3 thn... ingat nak htr smp umo 5 thn la kt situ... airel pon nmpak hepi jerk kt taska tuh... hari2 ckp nak gi skul... hehehe..

Zue AnnaLeeya said...

fieza,
betul tuh fieza... nakal dan manja sgt sgt sgt.... tp 1st day htr pon, airel tak nangis langsung... dah pandai sbb dah slalu kena tggal kan??? bila tnya airel, dia ckp umi gi work... hehehe..

Zue AnnaLeeya said...

ieda,
hrp2 bersemangat la smp ke beso...

sarah-najwan said...

kat kuantan ni ada gak ke tadika permata yer..

saya anta najwan 6 thun ke pra skol sekali ngan 2 abg dia..senang nak antar dan ambil..hehe..

kat pra ni..yg 5 thun pun ade tau..

mamalieyna said...

waaah abg airel dh g skol..waaah dh besar la dia..muka happy tu..blajar ghajin2 tau..hehe..

Zue AnnaLeeya said...

sarah najwan,
ader sis.... dkat jln bkt ubi, sebelah dgn shell dan JBA tuh...

kt sini blh htr smp umo 6 thn... ingat mmg nak htr smp 5 thn jer... pastuh bila 6 thn nak htr pra skul...

Zue AnnaLeeya said...

mamalieyna,
mmg hepy si airel nih eina... nmpak teruja sgguh... bila kejut pagi pon snang bila ckp nak gi skul... heheheh....