SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

21 February 2012

korang dah check lom dividen KWSP????

Assalam....

dah tengahari baru dpt nak besiaran.....
hari nih bwk airel skali kt opis..... airel masih lg demam, tp dah ok sketla dari semlm.....
nak tinggalkn kt taska tak smp hati plak...
nak amik cuti lagi pon, seganla sbb semlm dah amik cuti...
lgpon skrg nih mmg kerap amik half day sbb checkup kan????
tak lama lagik nak cuti bersalin plak.... huhuhu....
jadik, angkutla airel skali....
sib baik bos ok jerk.... asalkn keje siap sudah kan????

oklah.... berbalik pd tajuk tuh kan..... korang dah check lom?????
seme dah tau yg KWSP dah umumkan dividen sebyk 6% kan????
kiranya tinggi jgkla dari thn yg lepas2.....

aku pon teruja gak nak check nih....
tp yg hampehnya, dari semlm aku try bukak i-akaun kwsp tak lepas2 lagik.....
bizi manjang...... haishhhh.... mesti ramai yg bukak web kwsp kan????
tu yg kwsp pon pening jap.... hehehe.....




aku bukak i-akaun, smp sini jerk lepas......
pastuh bila aku klik jer kt penyata tahunan 2011....
dah tak blh dah......
haishhh... dividen punya psl, kwsp pon jem.... huhuhu....





ntah brapa kali asyik kuar gini jerk....
"kesukaran mengakses laman web kwsp & i-akaun....
dimaklumkan bla bla bla......"
fenat ahkak duk klik2 tau... huhuhu.....

akhirnya stelah dah bape ploh kali aku try, baru kuar penyata tahunan 2011 tuh.....
Alhamdulillah... ok jgkla dpt.... rezeki anak2.....
wlupon xleh wat kuor duit tuh... tp sekurang2nya akaun utk masa dpn tuh bertambah....
utk kegunaan anak2 aku jgk nanti....
tu pon aku dah penah kuarkan dulu masa nak beli umah.....
tp kwsp aku ciput jerk klu nak bandingkan dgn korang....
maklumlah, keje swasta nih gaji kecik jerk... huhuhu.....

oklah korang..... sementara airel tido nih... nak gi tapau makanan kt kedai dpn tuh jap....
nnti bila airel dah bgn susah plak.... malas nak bwk airel skali...
lgpon cuaca panas yg amat skrg nih.... aku pon tak tahan rasanya... huhuhu....
ok... daaaa....

15 comments:

YaYaNsMuM said...

heheh...YM dah check semalam...masyuk...:D

LYAfrina said...

HUHU...LYA X CHECK PON LG..NTAH BILA NK NGECHECK NI..

Fieza79 said...

blom check...

xdan..bizi je ni..tenet slow plk..

atty's said...

kty baru nak cek kat i akaun gak nie.

ct rahani said...

lum check lg.. x daftar pun i-akaun nih.. kena check manually la nampaknya.. seb baik RHB dh de kiosk kan..

cheqna said...

x care pun agi...
=)

POSH76 said...

good info ...tak check lagi...

Nana said...

saya nye username pon dah lupe hehe
lama gile tak cek on9

noor said...

hihihi sonokkan dpt dividen..nor punya baki pun 0.00 yilek sudah huhuhuh

mamalieyna said...

kak, eina cek tgh2 malam tadi, hee~ takde masalah nak akses..6% banyak la jgk tu kan.. ^_^

ieda said...

ada dgr gak dari blogger2 pasal kwsp nie zue ..
alhamdulillah ;)

aah zue cuaca skrg nie x menentu .. di pekan dah x ujan .. panas lakk .. akak nie selalu sakit kepala huhuh

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

tak penah cek..~lalalala

Nida said...

tak check pun takpe.. sebab laaa ni tak bergaji, sensitif isu duit ni..hehe

~aSHa~ said...

mesti byk ni...



sy dah pilih pencen....ehehhe takdop..yg ada baki sedikit akaun ke 2 kot..

MamaYatie said...

so sad...saya lupa la pword i-akaun saya..huwaaaaaaaaaaaa