SaYaNG KamO DaN KamOOOOO...!!!!

My HeartBeat

03 September 2012

gambo raya yg secotet itew... huhhu....

 Assalam....

hari nih dah 16 Syawal.... baru hegeh2 nak tepek gambo raya yg tak berapa nak ader tu...
yelah... raya nih mmg takde amik gambo sgt pon....
gambo juadah raya lgsung lupa nak snap.... ruginya lahai....
padahal kemain lagik MIL msk nasi dagang, nasi himpit, rendang bagai....
yupppp.... MIL ai yg msk... menantunya tlg menolong sajork... hehehe....

pagi raya tuh semenya pakat gi semayang raya....
tinggal la yg ader anak kecik nih kt umah....
klu gi semayang raya, sape nk tgk si kecik tu plak kan????
lepas abah 4AZ balik semayang raya, baru nak bergambo bagai.....
lupa lagik nak snap.... hadoiiiii......
yuppp... biler tgk gambo korang duk salam2 tuh, ahkak blh lupa nak snap moment tu...
haihhhhhh... awatla jd lagu tuh..... kalut sgt2....
mana tak kalut, nak amik gambo satu family pon payah yg amat...
ader jerk yg tak bg kejesama.... sabo jelah....

last2 gambo ni jek pon yg ok sket di pagi raya....
oklah drp takde lgsung kan???? huhuhuhu......


si Airel tgh mrajuk.... hadoiii.... tensen mak yg tkg amik gamba nih haaa.... dah berpeluh2 mak ni tau anak... huhuhu....

last2 mood airel dah ok sket.... azzalea plak nak menangis.... panas sgt kt dlm umah tuh.... huhuhu.... susun2 kusyen tuh tggi sket, pahtu letak kamera tuh dan self timer jerk.... jadilah ader gak gambo satu family drp xde lgsung kan????

4AZ terchenta.....

gambo sengal la plak... korang tgk mata airel... suke sgt wat mata gitu tau... huhuhu....

pas bergambo bagai, pi jenjalan umah jiran2 PIL yg dekat2 jerk....
pastu lepas zohor terus bertolak umah MaAbah plak...
sib baik kawen dgn org dekat kan???? dlm satu hari jerk blh ke sana ke mari....
umah PIL dgn umah MaAbah dlm 20 min jerk... 
kan untung kawen org dekat.... hehehe....

ptg raya pertama xde aktiviti ke mana2 pon.... 
Azzalea dan Airel fengsan kepenatan...
dgn Abah 4AZ fengsan skali.....
Kakak dah makin beso nih, wat hal dia jelah..... 
abg ngah plak beselah, main game kt netbook poksu...
abih tuh ummi4AZ nak watpe lagik kan???? tgk tv jerlah seharian... huhuhu...

mlm raya kedua tuh barulah adik aku aka ayah ngah 4AZ nih sampai...
barulah rasa lgkap dgn adik bradik....
pagi raya kedua tuh barulah sesi bermaafan dgn MaAbah dan adik bradik seme....
pastuh beselah sesi bergamba kan????

nilah kluarga beso kami... ckup lgkap dgn 4 org anak, 2 org menantu dan 5 org cucu...
korang tgk Airel... siap peluk2 leher Wan, kemain manja dgn Wan.... huhuhu...
seme baju dah rojak2... xde tema2 bagai... yerlah, baju tema raya pertama je kan??? 

nilah wajah2 kesayangan hamba.... Airel sokmo wat muker gitu klu bergambo.... huhuhu....

Ayah Ngah dan Che Ngah 4AZ.... olorrrr menguap plak Ziyad.... 
thn nih diaorg makin eksaited beraya sbb dah ader anak kan???? 
yelah dah 6 thn beraya berdua jerk... thn nih beraya dgn anak plak.....
aku pon eksaited jgk sbb pestaim jd maklong dan beraya dgn anak sedare belah adik bradik sdiri.... hehehe....

lepas jer sesi bergambo bagai tuh, kami berkonvoi 3 bijik kete ke umah tokwan aka moyang 4AZ dan Ziyad  nih kt Kg Paman, Kemaman.... 
dekat jerk tak jauh pon... lbh krg dlm 30min dari umah MaAbah..... 
pastuh jln2 seme umah sedare2 yg berdekatan......
misi penting 4AZ dan Ziyad kutip duit raya.... 
yg paling byk dpt duit raya ofkosla Azzalea dan Ziyad kan??? 
smp Airel pon jeles sbb dpt duit raya tak sama kaler dgn adik Zalea....
"ummi, nape adik dpt duit warna merah??? abang dpt duit warna biru dua kpg jerk???"
dah tuh tanya plak dpn2 tuan umah... sib baik sedare mare jerk...
haihhhh... wat malu jerk tau.... sabo jerk ummi.... huhuhu....

korang cmner???? anak2 korang bukak terus ker sampul raya biler dpt duit raya??? yg tak tahan tuh bukak dpn2 tn umah.... haihhhhh.... sabo jelah kerenah anak2 nih kan????




5 comments:

LYAfrina said...

apa y penting..ada gak gambar kenangan kan.

thn depan k.zue dgn tema greysilver plok ye... bile kt nk jupe ni k.zue?

mamalieyna said...

coemi jer kak gambar raya..janji lengkap sefamily..meriah! ^_^

*eina kalau dak arif, asal dpt duit raya, mula tu takmo kasi mama, pastu dia yg volunteer kasi, suruh kita simpan, nnti simpan kt bank katanya..tak bukak pun sampul..hehe~

ieda said...

ada juga pic kan zue .. walau dlm macam2 aksi aril tuu ekeke ;)

haa lebih kurang same ngan zahrien cuma zahrien dia x nak duit merah .. dia nak cuit biru sbb cakap lebih banyak dari merah .. adehhh anakk oh anak ekeke ;)

Nad @ MamaZN said...

jadik la, drpd takde langsung kan kak...
kami ni ha..takde pun gmbo 1 famili di pagi raya, huhu!

wan nurul hezrina said...

tahun nie nurusl umah mertua takderpun gambar raya.huhu sedih!kita dok bz kat dapur hari raya